bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Silk Road’ın Kurucusu Hayatını NFT Olarak Yayınlayacak

silk roadin kurucusu hayatini nft olarak yayinlayacak

Bitcoin ve kripto para birimleri kabul eden karaborsa Silk Road‘ın Kurucusu Ross Ulbricht, NFT dünyasına adım atıyor. Ulbricht, bugün destekçileri tarafından işletilen Twitter hesabından NFT müzayedesinin başladığını duyurdu. Müzayede, 2-8 Aralık tarihleri arasında NFT platformu SupeRare üzerinden satışa sunulacak.

silk road kurucusu ross ulbricht nftlerini yayinlayacak 2

Ross Ulbricht, NFT’lerinin Geliriyle Fon Açılacak

Ross Ulbricht, kendi yaşamıyla alakalı çeşitli NFT’lerden oluşan bir müzayede başlatıyor. Ulbricht’ “herkesin katılma şansı elde etmesini” istediğini ve bu sebeple tüm eserlerin 1 dolardan satışa çıkarılacağını ifade etti. Ulbricht Genesis başlıklı NFT koleksiyonunun, Ulbricht’in hayran kitlesi tarafından el yapımı sanat eserlerinden oluştuğu duyuruldu.

Ulbricht şu anda Silk Road’daki rolü nedeniyle çifte müebbet hapis cezasına çarptırılmış durumda. Yapılan açıklamalara göre, elde edilen gelir, satış sonunda fon haline getirilecek. Fonun büyük bir kısmı, hapisten çıktıktan sonra kendisine hayat garantisi olmak üzere kullanılacak. Geri kalanı ile de Art gibi hayır kurumlarına bağış yapılacak.

Ross Ulbricht‘in NFT dünyasına adım atmasıyla alakalı ayrışan görüşler mevcut. Bir kesim Twitter kullanıcısı, karaborsada adı geçen birinin NFT’lerle daha çok gündeme gelmesinden rahatsız. Diğer bir kesim ise fonun bir kısmıyla bağış yapılacak olmasıyla alakalı iyimser yaklaşıyor.

Yapılacak bağış ile ilgili olarak Ulbricht şu sözleri söyledi:

Müzayededen elde edilen gelirle yapabileceğimiz çok şey var, ancak kendimi adadığım bir fikir, çocukların annelerini ve babalarını hapishanede ziyaret etmeleri için seyahat etmelerine yardımcı olmak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala