bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,464.88 2.37%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,549.18 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.60 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 185.76 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628192 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.648987 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219697 20.02%

Silicon Valley Bank ve Signature Bank Portföyleri Hakkında Yeni Gelişme

silicon valley bank ve signature bank portfoyleri hakkinda yeni gelisme 2

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz haftalarda faaliyetleri sonlandırılan Silicon Valley Bank ve Signature Bank hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Konu hakkında bilgisi olan kaynakların aktardıklarına göre ABD’nin bankacılık alanındaki düzenleyici kurumu FDIC, Silicon Valley Bank ve Signature Bank portföylerinin satışını istiyor.

Düzenleyici Kurumdan Yeni Silicon Valley Bank ve Signature Bank Hamlesi

Reuters’ın konuya yakın kişilere dayandırdığı haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nin bankacılık alanındaki düzenleyici kurumlarından birisi olan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), iflas eden Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın yeni sahiplerinin reddetmiş olduğu menkul kıymet portföylerinin satışı için danışmanlar görevlendirdi.

silicon valley bank ve signature bank portfoyleri hakkinda yeni gelisme

Silicon Valley Bank’ın yeni sahibi First Citizens Bancshares Inc ve Signature Bank‘ı satın alan New York Community Bancorp Inc, iddiaların aksine varlıkları üstlenmeleri durumunda faiz oranları artık söz konusu varlıkların getirisinden çok yüksek olduğu için bu kayıpları da gidermek zorunda kalacaktı.

Son olarak Silicon Valley Bank‘ın ve Signature Bank’ın menkul kıymetler portföyleri, düzenleyici belgelere ve hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre sırasıyla yaklaşık 90 milyar dolar ve 26 milyar dolar nominal değerlerde. Konu hakkında henüz FDIC cephesinden resmi bir açıklama gelmedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala