bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

Şili, CBDC’sini Yayınlama Planını Erteledi

Şili CBDCsini Yayinlama Planini Erteledi

Küresel olarak kripto para sektörü konusundaki çalışmalarını hızlandıran düzenleyiciler, bir taraftan da kendi CBDC çalışmalarını hızlandırıyor. Son olarak Şili Merkez Bankası ise piyasaya sürülmeden önce ürün üzerinde kapsamlı araştırma ve ek analizler yapacağını söyleyerek 2022’nin sonuna kadar bir CBDC yayınlama planlarını geri çekti.

Şili, CBDC'sini Yayınlama Planını Erteledi

Şili CBDC Planını Daha Çok Analiz için Erteledi

Şile Merkez Bankadı, ülkenin mevcut para ağına odaklanan bir rapor yayınladı ve ulusal para biriminin dijital bir versiyonunu çıkarmanın risklerini ve faydalarını inceledi. Görünüşe göre, merkez bankası ekonomik sistemi güçlendirebileceğine ve tüketicinin korunmasını sağlayabileceğine inanarak böyle bir finansal ürün konusunda iyimser:

“Bir CBDC, kapsayıcı, esnek ve insanların bilgilerini koruyan rekabetçi, yenilikçi ve entegre bir ödeme sistemine ulaşılmasına katkıda bulunacaktır.”

Banka bu ek olarak Şili pesosunun, kuruma göre suç operasyonlarında kullanılabilecek bitcoin gibi kripto para birimlerine uygun bir alternatif olabileceğini savundu:

“Bir CBDC ihracı, şu anda ödeme sisteminde çok küçük bir role sahip olmalarına rağmen, sanal para birimlerinin potansiyel olarak kitleselleşmesiyle ilgili zorluklarla yüzleşmek için iyi bir alternatiftir ve bu para biriminin işleyişini değiştirebilir. kullanımı yaygınlaşırsa, finansal piyasa ve para politikasının aktarımı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala