bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Shiba Inu (SHIB) Yakımları Hızla Artıyor

Shiba Inu SHIB Yakimlari Hizla Artiyor

Özellikle arzının fazla olması sebebiyle çok kez eleştirilerin odağı olan meme token Shiba Inu (SHIB), bu eleştirilere cevaben yakım oranlarını hızla artırmaya devam ediyor. Son olarak Shibburn verilerine göre son dört gün içerisinde Shiba Inu topluluğu tarafından 4.7 milyar Shiba Inu (SHIB) daha yakıldı.

Shiba Inu (SHIB) Yakımları Devam Ediyor

Shibburn web sitesi, Etherscan’da mevcut olan SHIB’yi yakan çeşitli ekiplerle ilgili verileri paylaşmaya devam ediyor. En son veriler, SHIB yanıklarının yedi ve dört saat önce gerçekleştiğini gösteriyor. Her iki seferde de 1.882.892 token harcanamaz bir cüzdanda kilitlenmiş durumda.

Bununla birlikte akıllı telefonlar için oyun yapımcısı tarafından kurulan Twitter hesabı, Shiba Inu topluluğunun aktif bir üyesi haline gelen ve geçen yıldan beri SHIB’yi yakan Travis Johnson, Ağustos ayında Temmuz ayına göre daha fazla token yakmayı beklediğini paylaştı.

Diğer taraftan web sitesinde yayınlanan verilere göre, şimdiye kadar bir katrilyon tokenin ilk arzından 410,374,518,944,880 SHIB yakıldı.

Peki Shiba Inu (SHIB) Neden Yakılıyor?

Genel olarak tokenomiklerde belirtilen token arzı, ileriye dönük token’ın fiyatlanmasında oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Stake ve madencilik ödüllerinin belirlenirken arka planda oldukça önem arz eden bu genel toplamın fazlalığı, değer düşüşüne sebep olarak varlığın birim değerinde azalmaya sebep olur. Bu yüzde başta Ethereum (ETH) olmak üzere birtakım kripto para geliştiricileri, kendi yakım protokollerini ağa entegre ederek kontrollü bir arz azaltımı yaparlar. Burada biraz önce verdiğimiz örnekte olduğu gibi Ethereum (ETH) ve BNB yakım protokolleri incelenebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala