bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,592.84 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,225.46 1.45%
bnb
BNB (BNB) $ 604.01 1.56%
solana
Solana (SOL) $ 158.34 3.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547116 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508623 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160942 1.58%

SHIB ve DOGE Hindistan Borsası Unocoin’de Listeleniyor

shib ve doge hindistan borsasi unocoinde listeleniyor

Hindistan’ın önde gelen kripto ticaret platformu Unocoin, Dogecoin ve Shiba Inu’yu listelediğini duyurdu. Şirket yaptığı açıklamada; en büyük iki meme coini olan Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu’nun (SHIB) işlem görmeye hazır olduğunu belirtti.

SHIB ve DOGE Unocoin’de Listeniyor

Kripto ticaret platformu Unocoin, Shiba Inu ve Dogecoin‘i listeliyor. Platformun kullanıcıları artık Dogecoin’i Hindistan rupisine karşı takas edebilecek. Shiba Inu için bir fiat çifti yok ancak ikinci en büyük meme kripto para birimi, USD sabitli sabit para olan Tether’e karşı alınıp satılabilecek.

2013 yılında kurulan Unocoin, Hindistan’ın önde gelen BTC-INR ticaret platformu olarak biliniyor. Ekim ayında, Birleşik Ödeme Ara yüzü (UPI) işlemleri için destek ekleyen platform, kullanıcıların daha hızlı fiat yatırmasını sağlıyor.

Belirtmek gerekirse Shiba Inu; son iki aydır Hint borsalarında önemli ilerleme kaydetti. Ekim ayının başlarında, Shiba Inu Hindistan’ın en eski kripto ticaret platformlarından biri olan ZebPay’de listelendi.

Başlangıçta Hindistan’da tüm özel kripto para birimlerinin yasaklanacağı düşünülürken, kısa süre önce tasarının yasaklamak yerine yeni ortaya çıkan varlık sınıfını düzenlemeyi amaçladığı bildirildi. 

Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu, dijital varlıkları denetleyecek. Ayrıca hatırlatmak gerekirse mevzuatta, yeni kripto kurallarına uymayanlar için 200 milyon INR’ye (2,63 milyon dolar) kadar para cezası ve 1,5 yıl hapis cezası gibi katı cezalar yer alıyor.

Unocoin CEO’su kısa süre önce dijital varlıklar hakkında şunları söyledi: 

Potansiyel kullanıcılar arasında, gerçek paraya kıyasla kripto para birimi kullanımı konusunda hala belirsizlik var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala