bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Shapella’ya 2 Gün Kaldı: Ethereum Staking Mevduatlarında Düşüş

Ethereum MEV Botlarina Siber Saldiri2

Ethereum‘da kritik Shapella güncellemesine sadece 2 gün kaldı. Güncellemenin Etherum’un geleceği ve fiyatlarına ilişkin yansımalarının nasıl olacağı ciddi merak konusu. Güncelleme öncesi ise Ethereum staking mevduatlarında hafif düşüş görüldü.

ethereumda shapella yukseltmesi oncesinde fiyat hareketliligi yasaniyor 2

Ethereum Staking Mevduatları Hafif Düştü

Ethereum‘da Shapella güncellemesi 12 Nisan’da yapılacak. Güncelleme öncesi Ethereum staking mevduatlarında düşüşler kaydedildi. Glassnode’un 9 Nisan tarihli raporuna göre düzenleyici baskıları ve güncelleme nedeniyle mevduat faaliyetlerinin düşük seviyelerde kaldığı belirtildi.

Şirket ayrıca Coinbase, Binance ve Kraken gibi büyük merkezi borsaların likit staking platformu Lido’ya karşı çok fazla pazar payı kaybettiğini belirtti. Lido, stake edilen ETH’lerin yaklaşık 3’te birini oluşturuyor. Platformdaki yaklaşık 6 milyon ETH, 11 milyar dolara karşılık geliyor.

Güncelleme ile birlikte doğrulayıcılar, stake ettikleri 32 ETH’i çekebilecek. Ethereum’da şu ana kadar stake edilmiş 18 milyondan fazla token bulunurken, bu rakam toplam ETH arzının yüzde 15’ine karşılık geliyor. Bu nedenle güncellemenin ardından sert satışlar görülebileceği ifade ediliyor.

ABD’de düzenleme çalışmaları kapsamında en büyük belirsizliklerden birini Ethereum oluşturuyor. Ethereum’un menkul kıymet-emtia tartışmalarının baş aktörü konumunda bulunuyor. SEC, Ethereum’un menkul kıymet olduğunu iddia ederken; CFTC, tam zıttı yönünde görüş bildiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala