bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

Senatör Warren, Bitcoin Madenciliği Faaliyetlerini Sorguladı

senator warren bitcoin madenciligi faaliyetlerini sorguluyor 2

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Greenidge Generation’ın (GREE) halka açık şirketin CEO’su Jeffrey Kirt’e ayrıntılı bir mektup yolladı. Söz konusu olan bu mektupta; Greenidge Generation’ın (GREE) New York eyaletindeki Bitcoin madenciliği operasyonunun çevresel faaliyetlerini sorguladı.

Elizabeth Warren, Jeffrey Kirt’e şirketin enerji kullanımı ve çevre ile tüketiciler üzerindeki etkisi konusunda endişeli olduğunu yazdı. Elizabeth Warren, Jeffrey Kirt’e yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin madenciliği ile ilişkili olağanüstü yüksek enerji kullanımı ve karbon emisyonları göz önüne alındığında, Greenidge ve diğer tesislerdeki madencilik operasyonları, küresel çevre, yerel ekosistemler ve tüketici elektrik maliyetleri üzerindeki etkileri hakkında endişeler uyandırıyor.

Greenidge’in New York maden tesisi bu yılın başlarında ağır eleştiriler aldı. Çevreciler, Bitcoin madenciliği yapmak için doğal gaz yakan elektrik santraline ve soğutma sisteminin yerel bir göl üzerindeki iddia edilen etkisine itiraz ettiler. Mayıs ayında şirket, 1 Haziran’dan itibaren karbon denkleştirme kredisi alımlarıyla kulelerinin ürettiği emisyonlara karşı koyacağını duyurmuştu.

senator warren bitcoin madenciligi faaliyetlerini sorguluyor
ABD Senatörü Elizabeth Warren,

Senatör Warren, Bitcoin Madenciliği Hakkında İlk Kez Bilgi İstiyor

ABD Senatörü Elizabeth Warren, Greenidge Generation’ın (GREE) halka açık şirketin CEO’su Jeffrey Kirt’e göderdiği mektupta; Bitcoin madencileri tarafından tüketilen enerjinin Danimarka, Şili, Arjantin ve Washington eyaletininkiyle eşleştiğinin altını çizdi. Warren ayrıca; “Bitcoin’in tahmini yıllık güç tüketimi, 2019’un başı ile Mayıs 2021 arasında üç kattan fazla arttı” diye yazdı.

Bu mektup ile Warren’ın bir madenciden faaliyetleri hakkında ilk kez bilgi talep etmesini işaret ediyor. New York operasyonuna atıfta bulunarak, Warren mektubunda şu satırlara yer verdi:

Dresden tesisinin sera gazı emisyonları 2019’dan 2020’ye yaklaşık on kat arttı. 2020’de atmosfere 220.000 metrik tondan fazla karbondioksit gönderdi. 50.000 arabanın emisyonuna eşdeğer.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala