bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

Senatör Pat Toomey, Dijital Yuan Uyarısında Bulundu

senator pat toomey dijital yuan uyarisinda bulundu

Bir süre önce kripto paralar savaş açarak kendi merkez bankası para birimini (CBDC) piyasaya süren ve yayınlaştıran Çin, bu alnda çalışmalarına devam ediyor. Öyle ki ülkenin birçok bölgesinde aktif olarak kullanılan dijital yuanın Pekin’deki Kış Olimpiyatları sırasında da kullanılması planlanıyor.

Diğer taraftan ABD’li bir Senatör Pat Toomey, ABD Başkanı Joe Biden’ın kabinesini, Çin’in dijital yuanına dikkat etmeye çağırıyor. 

Pat Toomey
ABD Senatörü Pat Toomey

Senatör Pat Toomey, Dijital Yuan’a Karşı Tedbir Alınması Gerektiğini Söyledi

ABD’li Senatör Pat Toomey, yayımladığ bir mektupta, Hazine Bakanı Janet Yellen ve Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’den “Olimpiyat Oyunları sırasında Pekin’in CBDC sunumunu yakından incelemelerini” istedi.

Çin’in CBDC’si, türünün şimdiye kadarki piyasaya sürülen en aktif üyelerinden birisi. Varlığın dijital cüzdanı Ocak ayında Android ve Apple’ın uygulama mağazalarına ulaşmış olsa da, bir tür dijital yuan çok daha uzun süredir dolaşımda ve Kasım ayı itibarıyla Çin nüfusunun yüzde 10’undan fazlası bir cüzdan indirmiş durumda. Ancak, yabancı kullanıcılar tarafından pek fazla kullanılmıyor.

Toomey ise bu konuya parmak basarak, “ABD hala dijital dolar kavramını değerlendirirken, Çin Pekin Kış Olimpiyatlarını dijital yuan için uluslararası bir test olarak kullanıyor” diyor.

Senatör, Çin’in yabancı varlıkların dijital para birimini kullanmasını sağlama stratejilerinin bir değerlendirmesini istemenin yanı sıra, Çin’in işlem verilerini nasıl ele aldığını ve Blockchain ağlarını bir sansür aracı olarak ne ölçüde kullandığını öğrenmek için Yellen ve Blinken’den ricada bulundu.   

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala