bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Security Token Nedir?

STO

STO (Security Token Offering) kitlesel fonlama ile menkul kıymet token’lerini (security token) halka arz etme yöntemidir. Geleneksel menkul kıymetlerle ilişkili düzenleyici korumalardan yararlanan programlanabilir kripto varlıklardır.

Security token’lar yatırım yapılma amacı taşımaktadır. Gerçek varlıklar ile desteklenmektedir. Security tokenlar, diğer kripto varlıkların özelliklerine sahip olabilmektedir. Belirli bir varlık birikimi için değer aktarım aracı olarak hizmet eder.

Security token, mülkiyet haklarını doğrulamak ve sağlamak için tasarlanmış benzersiz bir kripto varlık türüdür. Bu token’lar, diğer kripto varlıklarına özgü standart faydalarla doludur, ancak geleneksel menkul kıymetlerle ilişkili düzenleyici yasalara tabii olmanın yanı sıra benzersiz özelliklerle programlanabilmeleri anlamında farklıdır.

Security tokenlar mevcut blokzincirleri üzerinde çalışmaktadır. Security token’ların kendilerine ait blokzincirleri bulunmamaktadır. Menkul kıymet varlıklarının dijital halidir. Hisse senetleri, tahviller, opsiyonlar, ETF’ler gibi menkul kıymet varlıkları Security token olmak için uygundur.

STO 1

Security token avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • STO token’leri, özel güvenlik borsalarında işlem görmektedir. Bu yüzden daha fazla likidite sağlarlar.
  • Azaltılmış kurumsal manipülasyonuna sahiptirler. Daha az aracı ve daha çok serbest ve açık pazar anlamına gelmektedir.
  • STO token’ler, yerel düzenlemelere ve uluslararası sınırlandırmalara tabi değildir. Serbest piyasa koşullarında serbest bir şekilde kullanılabilirler.
  • STO token’leri programlanabilir özellikler sergiler. Ayrıca akıllı sözleşmelerden dolayı zorlanabilirler.
  • STO’lar geleneksel finansın iyileştirilmesinde de büyük rol oynarlar. Geleneksel menkul kıymet yatırımları, eski altyapısı ve aracılar yüzünden yavaş kalırlar. Ayrıca son derece pahalıdırlar. STO token’leri ise düşük maliyetlidir ve hızlıdır.
  • Güvenilirdir. ICO ortamının tam bir kaos olduğu düşünüldüğünde Security Token Offering ile dolandırılmanız düşük ihtimaldir. 
  • Security tokenlar aracısız ticareti arttırır. Yatırımcıların geleneksel varlık yönetimi sürecine dahil olan diğer aracılardan kurtulmasını sağlar. Böylelikle, evrak işlerini önemli ölçüde azalır.
  • Security tokenlar karmaşık süreçleri otomatikleştirir. Esnek bir şekilde programlanabilir ve akıllı sözleşme protokolleri aracılığıyla karmaşık görevleri yerine getirebilir.

Security tokenların kolayca aktarılabilir ve zahmetsizce doğrulanabilir olması, onlara diğer birçok geleneksel menkul kıymete göre bir avantaj sağlamaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala