bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

SEC’ten LBRY’nin Cezasına İndirim

SECten LBRYnin Cezasina Indirim

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketi LBRY‘ye verilen 22 milyon dolarlık ceza kararını değiştiriyor. Kurum, LBRY’nin cezasını 111 bin dolara indirilmesini talep etti. LBRY, söz konusu ceza nedeniyle kapanmanın eşiğine gelmişti. Şirket, menkul kıymet ihlali iddialarını reddetmişti.

SECin Teklifine JPMorgan Karsi Cikti

SEC’ten LBRY Kararı

Kripto girişimi LBRY‘nin menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğine karar verilmişti. LBRY’nin SEC‘e kaydolmadan LBC token’ı sattığı belirtilmişti. Bu çerçevede şirkete 22 milyon dolar ceza verilmişti. SEC’in cuma günü mahkemeye yaptığı başvuruya göre söz konusu cezanın 111 bin 614 dolara düşürülmesi isteniyor. SEC, LBRY’nin gelecekte kayıt dışı kripto varlık menkul kıymetleri tekliflerini de durdurmasını talep etti. SEC‘e göre daha küçük ceza, caydırıcılık ile ödeme yetersizliği arasında denge kuracak.

SEC, önceki cezanın geri çekilmesine gerekçe olarak LBRY’nin fon eksikliğini ve feshedilmiş statüsünü gösterdi. LBRY’nin kurucusu Jeremy Kauffman, menkul kıymet suçlamasını reddetmişti. Kauffman, davanın kripto endüstrisini etkileyebileceğini söylemişti. Şirket, 22 milyon dolarlık cezaya karşı çıkmıştı. LBRY, aralık ayında SEC cezası nedeniyle yakın zamanda zor duruma düşeceğini bildirmişti.

ABD’li kurum son dönemlerde birçok kripto şirketi menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlamıştı. SEC, Ripple‘a 1,3 milyar dolarlık XRP token satışı nedeniyle açtığı dava 2 yıla yakındır sürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala