bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

SEC’ten Kripto Para Cüzdanına Ceza

130705 BTCH Haber Bandı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), kayıt yapmadıkları için bir Bitcoin ve kripto para cüzdanı olan Abra’ya para cezası verdi.

“Abra, kullanıcıların ABD’de işlem gören hisse senetlerinin fiyat hareketlerine bahis yapmalarını sağlayan bir uygulama geliştirdi.

Abra’nın kullanıcılara istedikleri menkul kıymetleri seçebileceklerini ve sözleşmelerinin değerinin altında yatan menkul kıymetin fiyatıyla aynı miktarda artacağını ya da düşeceğini söylendi. Komisyonun verdiği kararda ayrıca, bu sözleşmelerin ABD menkul kıymetler yasalarına tabi güvenlik temelli takaslar olduğu da ortaya çıkıyor.”

Abra, SEC’in onlara ulaşmasından sonra Şubat 2019’da bu hisse senedi yönünü durdurdu, ancak ABD kullanıcılarının yasaklanmasından sonra aynı yılın Mayıs ayında işlemlerine devam etti.

Ancak SEC, bunun Amerika’da tasarlandığını ve bu nedenle Amerikan yargısının yetkisini yasaklamasına rağmen SEC’in hala söz sahini olabileceğini söylüyor.

“Abra belirli operasyonları ABD dışına taşımasına rağmen, karar Kaliforniya’daki çalışanların takas sözleşmelerini tasarlayıp pazarladığını ve sözleşmeleri satın almalarına izin verilecek kullanıcıları taradı ve onayladığına ilişkindir.” dedi.

Abra mahkemede bu emre itiraz etmedi ve SEC tarafından 150.000 dolar para cezasına çarptırıldı ve merkezi bir cüzdan oldu.

Günümüzde kodlayıcılar Abra’nın yapmaya çalıştığı şeyi Ethereum blok zincirinde merkezi olmayan bir şekilde yapabilirler.

Bunu Nakamoto tarzında da yapabilirler. Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto’nun kimliği, Bitcoin başladığından beri on yıldan fazla bir süredir bilinmemektedir ve bunun nedeni, Bitcoin’in sadece kodla ve merkezi olmayan bir şekilde çalıştırılmasıdır.

Aynı şekilde, Abra benzeri işlevleri gerçekleştiren Ethereum üzerindeki akıllı sözleşmeler sadece kod üzerinde ve merkezi olmayan bir şekilde çalışabilir. Yani geliştiricilerinin bilinmesi gerekmez.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala