bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,011.88 0.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.06 0.14%
bnb
BNB (BNB) $ 535.92 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 133.32 2.85%
xrp
XRP (XRP) $ 0.492733 0.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451226 0.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15371 4.42%

SEC’ten 75 Milyon Dolarlık Metaverse Fonuna Müdahale

secten 75 milyon dolarlik metaverse fonuna mudahale

Kitle fonlama platformu Republic, kripto sektöründeki kayıplar ve SEC’in önerileri üzerine 75 milyon dolarlık metaverse fonunu durdurdu. ABD’deki en büyük üçüncü kitle fonlama platformu Republic, Mart 2021’de ‘Republic Realm Metaverse Emlak Fonu’nu başlatmıştı. İlk etapta akredite yatırımcılara hitap eden fon, Aralık 2021’de tüm kullanıcıların erişimine açılmıştı. Fonun maksimum seviyesi olan 75 milyon dolara kısa sürede ulaşılmıştı. Fon, Mart 2021 ile Aralık 2021 aralığında yüzde 145’lik büyüme yaşamıştı.

secten 75 milyon dolarlik metaverse fonuna mudahale2

SEC, Republic’in Metaverse Fonuna da El Attı

Kripto piyasasında yaşanan gelişmeler ise fonun büyümesini durdurdu. Kripto şirketlerinde yaşanan iflaslar ile birlikte enflasyon ve faiz endişeleri Bitcoin öncülüğünde sert düşüşleri beraberinde getirdi. Bitcoin, 69 bin dolardan 16 bin doların altına inerken, metaverse token’ları daha sert kayıplar yaşadı. Kripto borsası FTX’in iflası ise ABD’nin piyasa düzenleyicilerini harekete geçirdi. Son dönemlerde kripto şirketlerine baskısını artıran SEC, Republic‘in metaverse fonuna da el attı.

Republic, SEC’ten gelen bildirimin ardından fonun kapatıldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, SEC’ten aldıkları geri bildirime dikkat çekildi ve “Bu teklif için artık bir yol görmüyoruz” ifadesi kullanıldı. Republic, metaverse fonuna benzer bir teklifin üzerinde çalıştıklarını da açıkladı.

Fon, Sandbox, Axie Infinity ve Decentraland gibi NFT oyunlarında sanal gayrimenkul satın almaya odaklanıyordu. Uzun vadeli yatırım fonun öncelikleri arasında yer alıyordu. Arazi satın alımı sonrasında sanal AVM, etkinlik alanı ve diğer alanlara yatırım yapılması planlanıyordu. Buralardan elde edilen kira gelirlerleri ile yatırımcılara sürekli kazanç sağlanması hedefleniyordu. Rebuplic, İngiltere’nin en büyük kitle fonlama platformu Seedrs’in de sahibi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala