bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

SEC’in Yeni Hedefi BUSD: Binance’ten Çıkışlar Hızlandı

secin yeni hedefi busd binanceten cikislar hizlandi

ABD’de kripto para şirketlerine yönelik baskı artıyor. Piyasa regülatörü SEC, son olarak Binance USD (BUSD) stablecoin’i ihraççısı Paxos’u radarına aldı. New York Mali Hizmetler Departmanı, Paxos’a 16 milyar dolarlık BUSD stablecoin’i ihracını durdurma emri verdi. SEC de BUSD’nin kayıtsız menkul kıymet olduğu ile ilgili Paxos’a ‘Wells Bildirimi’ gönderdi. Wells bildirimi ile SEC, kişi veya şirketlere karşı bir icra dava açması hazırlığında olduğunu iletiyor.

Wall Street Journal’de pazar günü yayılanan bir haberde, SEC’in Paxos’a dava açma hazırlığında olduğu belirtildi. Buna göre SEC, Pax Dollar (USDP) ve Binance USD (BUSD) stablecoin’lerinin ihraççısı Paxos’u dava etmeyi planlıyor. SEC, BUSD’nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ediyor. Paxos’ya yapılan açıklamada ise BUSD’nin menkul kıymet yasalarına tabi olmadığı ifade edildi. Paxos, BUSD’in dolar cinsinden 1’e 1 desteklendiği belirtilirken, gerekirse dava açma yoluna gidecekleri kaydedildi. Ayrıca SEC bildiriminin BUSD ile ilgili olduğu ve Paxos’a dair hiçbir iddianın olmadığı ifade edildi.

secin yeni hedefi busd binanceten cikislar hizlandi1

Paxos, BUSD Basımını Durdurdu

New York’tan gelen talimatın ardından Paxos, yeni BUSD tokenlerinin basımını durduracağını açıkladı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, BUSD’nin tamamen Paxos tarafından yönetilen bir stablecoin olduğunu ifade etti ve BUSD piyasa değerinin zamanla azalacağını vurguladı. CZ, BUSD’nin menkul kıymet olarak kabul edilmesi halinde sektör üzerinde önemli etkilere yol açacağını söyledi. CZ, “Kullanıcıların zaman içinde diğer stablecoin’lere geçebileceğini öngörüyoruz. Bunun üzerinde gerekli ayarlamaları yapacağız. Örneğin trade için ana çift olarak BUSD’yi kullanmaktan vazgeçebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Binance’ten Kaçışlar Hızlandı

SEC’in bu adımı yatırımcılarda panik yarattı ve kaçışları hızlandırdı. Nansen verilerine göre Binance borsasından son 24 saatte 831 milyon dolarlık net çıkış yaşandı. Pazartesi günü yaşanan hareketlilik ile borsa, kasım ayından bu yana en sert çıkışa tanık oldu. Binance’ten son 24 saatte 2,8 milyar dolarlık kripto varlık çekilirken, borsada 2 milyar dolarlık mevduat yer aldı. Böylece Binance’ın rezerv kanıtı endişelerinin yaşandığı aralık ayını geride bırakmış oldu.

En büyük üçüncü stablecoin olan BUSD, Binance’ın işlem hacimlerinin yüzde 35’ini oluşturuyor. Platformda, 13,4 milyar dolarlık BUSD bulunuyor. Bu rakam Binance rezervlerinde Tether’den sonraki en yüksek ikinci varlığı ifade ediyor. Binance’teki 60 milyar dolarlık varlığın yüzde 22’sine karşılık geliyor. SEC, geçen hafta da Kraken’in staking programlarını hedefe almıştı. Staking programlarını kapatan Kraken, SEC’e 30 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala