bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,609.04 3.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,131.06 3.68%
bnb
BNB (BNB) $ 609.01 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 145.11 7.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520728 3.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469732 4.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150297 5.79%

SEC’in Son Davaları Avrupa’yı Kripto Merkezi Yapabilir

secin son davalari avrupayi kripto merkezi yapabilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binace ve Coinbase’e dava açmıştı. SEC’in söz konusu davalarının ardından, Blockchain ve kripto şirketleri ABD yerine Avrupa’yı kendilerine merkez üs olarak seçebilir.

Son Davalar Kripto Şirketlerini Avrupa’ya Yönlendiriyor

ABD’nin kripto alanındaki en büyük düzenleyici kurumu olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz günlerde en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Binance ve Coinbase’i dava etmişti. Amerika Birleşik Devletleri son dönemde kripto karşıtı ve kriptoya uyguladığı sert yaptırımlarla tepki çekerken, Avrupa Birliği’ndeki yetkililer ise Blockchain yenilikçilerine daha fazla netlik sunduğunu söyledikleri yepyeni bir kripto çerçevesini sergiliyorlar.

secin son davalari avrupayi kripto merkezi yapabilir 2

Son dönemde Web2 alanındaki dev şirketler merkezlerini ABD’den Avrupa Birliği ülkelerine taşımaya başladı. Söz konusu dönüşümün Blockchain ve kripto alanında da yaşanması bekleniyor. Avrupa Komisyonu’nun ekonomik büyümeden sorumlu bölümünde baş ekonomist olarak görev yapan Joachim Schwerin, konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

İşletmelerden duyduğumuz kadarıyla pek çok şirket büyümek, güvende kalmak ve risklerini yönetmek istiyor. ABD’de ne olacağını bilmiyorlar, bu yüzden bize geliyorlar. Bu bizim için iyi, rekabet gücü için iyi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala