bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

SEC’in Ripple’a (XRP) Açtığı Dava, Kripto Endüstrisinin Geleceğini Tehdit Ediyor

ripple xrp

Bloomberg’de yayınlanan yeni bir makaleye göre, SEC’in Ripple’a (XRP) açtığı dava, ABD’de kripto para endüstrisinin gelişimini tehdit ediyor.

Yasal süreç, SEC’in Aralık ayında Ripple’ı ve iki yüksek profilli yöneticisini (Brad Garlinghouse ve Chris Larsen) yasa dışı menkul kıymet satışı ile suçlaması işe başlamıştı.

Davanın açılmasının ardından, Bittex, Coinbase, Binance US ve Bitstamp gibi borsalar, XRP’yi delist ettiklerini duyurmuştu.

Makalenin yazarları, yeni göreve gelen SEC başkanı Gary Gensler’in kripto düzenlemesine odaklanacağını ve bu sebeple davanın geri çekilebileceğini düşünüyor.

Bunun en büyük nedeni de davanın ABD’deki kripto endüstrisini tehlikeye atmasıdır. Bilindiği üzere Gensler, daha önce de blockchain üzerinde verdiği derslerle tanınıyordu. Gensler, DLT ve kripto gelişiminin şu sıralar AND için ne kadar önemli olduğunun farkında. Özellikle Çin’in dijital yuan konusunda oldukça önde olması da bu durumu tetikleyen önemli etmenlerden bir tanesi.

Makalede XRP ile ilgili önemli ayrıntılara da yer verildi. Yazarlar, XRP’nin düşük maliyet ve ,işlem hızı açından Ethereum (ETH) ve Bitcoin’den (BTC) daha önde olduğunu kaydettiler.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala