bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,863.72 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,525.45 1.46%
bnb
BNB (BNB) $ 611.97 4.78%
solana
Solana (SOL) $ 186.81 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630531 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.657432 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21426 0.69%

SEC’in Kripto Borsalarına İnceleme Başlattığı İddiası

SECin Kripto Borsalarina İnceleme Başlattiği İddiasi

Kripto düzenleme çalışmalarındaki kriz devam ederken gelen her bir açıklama kritik bir öneme sahip. Bu noktada küresel düzenleyilerin de adımları oldukça önemli. Öyle ki birçok ülke kripto konusunda adım atmak için bu küresel düzenleyicileri takip ediyor. Son olarak ABD’li Senatör Cynthia Lummis‘in ofisinden bir görevliye göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para borsalarını inceleme altına aldı.

SEC'in Kripto Borsalarına İnceleme Başlattığı İddiası

ABD”de Yer Alan Kripto Borsaları SEC Tarafından İncelenecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son dönemde kripto şirketlerine karşı tavrı sebebiyle oldukça eleştiriliyor. Öyle ki düzenleyicinin baskıları, sektör için bir düzenleme çalışması değil bir engelleme politikası olarak görülüyor. Son olarak kripto destekçisi olması ile bilinen ABD’li Senatöre Cynthia Lummis’in ofisinden bir görevli, SEC hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Forbes’un haberine göre SEC, ABD’deki kripto borsalarına inceleme başlattı. İnceleme altına alınan borsaların arasında Binance de yer alırken SEC’in bu adımı dikkat çekti. Öyle ki SEC, bu eylem ile ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) “uygulama yoluyla düzenleme” olarak nitelendirdiği şeye karşı geri adım attı. SEC, CFTC ile kripto yargı yetkisi konusundaki anlaşmazlığını acilen çözmek istiyor. Düzenleyici daha öne yaptığı açıklamalarda bu anlaşmazlığın dahili olarak çözülmemesi durumunda, yasa koyucuların dahil olması gerektiğini ve Kongre’nin muhtemelen CFTC’nin yanında yer alacağını söylemişti.

Forbes‘un haberinde yer alan detaylara göre Lummis’in ofisindeki görevli, SEC ile CFTC arasındaki görüşmeleri pek verimli bulmayarak, kimin hangi yetkiyi alacağına ilişkin nihai kararın muhtemelen yasa koyucuların eline geçeceğini öne sürdü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala