bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

SEC’in Bitcoin ETF’sine Onay Vereceği İddia Ediliyor

Bitcoin ETF 1

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF onayı oldukça uzun bir zamandır merakla takip ediliyor. Fakat yeni bir iddia ortaya atan Mike McGlone‘a göre onay yakın.

Öyle ki McGlona’un düşüncesine göre, ABD’deki ilk BTC ETF’si önümüzdeki ayın sonuna kadar onaylanabilir. 

Stansberry Investor ile yaptığı röportajda konuşan stratejist, böyle bir hareketin arkasındaki ana nedenin kuzey komşusu Kanada’nın şu anda sahip olduğu rekabetçi liderlik olabileceğini ifade etti. 

3iQ ve Coinshares‘in Bitcoin ETF başvuruları bu yılın başlarında ülkede onaylanmıştı. Bu onay, yanlışlıkla ABD’den yapılan yatırımların Kanada’ya yönlendirilmesine de yol açmıştı.

McGlone, Amerikan düzenleyicilerinin bu sermayeyi daha uzun süre kaçırmak istemeyeceklerini belirtti.

Bitcoin ETF’sinin onayının ne zaman gerçekleşeceği konusuna gelince, McGlone, bunun “potansiyel olarak Ekim ayının sonunda gerçekleşebileceğini” iddia etti.

SEC Başkanı Gary Gensler‘in daha önce ima ettiği üzere, bu büyük olasılıkla vadeli işlemlere dayalı bir ürün olsa bile, yine de büyük miktarda para girişi için bir meşrulaştırma penceresi açabilir.

secin-bitcoin-etfsine-onay-verecegi-iddia-ediliyor
btchaber.com

SEC ETF Onayı Boğaları Uyandırabilir

Konuyla alakalı olarak ise kripto analisti Lark Davis, McGlone’un tahminini destekleyerek, 2013 ve 2017’deki önceki boğa piyasalarının son çeyrekte büyük yükselişler kaydettiğini belirtti.

Davis’e göre BTC, SEC’in onayı üzerine 2021‘in sonunda 100.000 dolarlık bir değere ulaşabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala