bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,624.31 4.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.83 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 558.19 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 8.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.497947 1.48%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.462027 3.51%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151497 3.90%

SEC’in Binance’e Dava Açmasının Ardından Piyasalarda Son Durum

secin binancee dava acmasinin ardindan piyasalarda son durum

Kısa bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Binance ve Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya dava açmıştı. SEC’in dava ettiği şirket dünyanın en büyük kripto para borsası olunca bu durumdan piyasalar da olumsuz etkilendi.

SEC’in Davası Sonrasında Piyasalarda Son Durum

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Pazartesi günü federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle şirkete ve CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’ya dava açmasıyla birlikte kripto para yatırımcıları kripto borsası Binance‘ten para çekiyor.

Blockchain istihbarat platformu Nansen’e göre, blockchain verileri borsanın son bir saat içinde yaklaşık 69 milyon dolarlık net çıkışa maruz kaldığını gösteriyor.

Nansen’e göre, yatırımcılar bu dönemde 56 milyon dolarlık mevduata kıyasla 125 milyon dolarlık dijital varlık çekmişlerdir. Verilere bitcoin (BTC) transferleri dahil değildir.

Çıkışlar, SEC davasının, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in birden fazla federal menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğini iddia etmesiyle gerçekleşti. Davada, Binance’in BNB ve BUSD token’ları da dahil olmak üzere kayıtsız kripto menkul kıymetlerini halka sunduğu ve müşteri fonlarının karışmasına izin verdiği belirtildi.

SEC ayrıca, şirketin icra kurulu başkanı CZ’nin ABD’de faaliyet gösteren ve görünüşte ayrı bir kuruluş olan Binance.US’yi “gizlice” kontrol ettiğini ve CZ’ye ait bir kuruluşun Binance.US’nin işlem hacmini şişirdiğini iddia etti. Son olarak haberin yazımı esnasında Bitcoin (BTC) 25,825.98 dolardan işlem görürken, Ethereum (Ether) 1,809.84 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala