bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

SEC’in Binance ve Coinbase Davaları Kriptoları Nasıl Etkileyecek? | Kapital

Kapital’in yeni bölümünde Kıvılcım Harika Ertunç’un konuğu Block Earner Head of Operations, Turkey Emrah Karadere oldu. SEC’in Binance davasının perde arkası, Regülasyon yokluğunun dezavantajları, Türkiye’nin fintech alanındaki potansiyeli, DeFi bize sunduğu yenilikler gibi konular da yeni bölümde konuşuldu.

Kapital’in Yeni Bölümünde Neler Konuşuldu?

Kapital’in yeni bölümünde, dünyanın en büyük düzenleyici kurumu olan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e açılan davaya değinildi. SEC’in Binance’e ve Coinbase’e açtığı davalara değinen Block Earner Head of Operations Turkey, Yetkilisi Emrah Karadere açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

SEC’in Binance ve Coinbase’e dava açması elbette ki çok önemli bir gelişme. Aslında tam da piyasalar olumluya doğru giderken, SEC’in Binance ve Coinbase’e dava açması önemli bir gündem konusu oldu. SEC bu noktada daha önceki yaptığı açıklamalarda da olduğu gibi kripto yanlısı olmadığını göstermişti. Bir diğer yandan kripto para borsası FTX’in çöküşüyle birlikte, Binance ve Changpeng “CZ” Zhao dünya genelinde tekel olmaya doğru ilerliyordu. FTX’in çöküşünde CZ’nin de katkısının olması SEC’in konuya ilişkin incelemeleri çok önceden başlattığını da gösteriyor.

Kapital’in son bölümünde ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleme eksikliği de ele alınan konular arasında yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala