bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,546.76 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.54 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 592.52 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 133.74 0.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505745 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447502 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140828 0.31%

SEC’den Ether vadeli işlem ETF başvurularına yeşil ışık yaklaşıyor

secden ether vadeli islem etf basvurularina yesil isik yaklasiyor

Amerika’nın finansal düzenleyici organı SEC, Ether vadeli işlem borsa yatırım fonlarına (ETF) dair birden fazla başvuruyu aynı anda onaylama eğiliminde olabilir. Bu, kripto para sektöründeki yatırım dinamiklerini kökten değiştirebilir.

Ether Vadeli İşlem ETF’leri Aynı Anda Onay Alabilir

Kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Amerika’daki finans düzenleyici kuruluş olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir dizi Ether vadeli işlem borsa yatırım fonu başvurusunu aynı anda onaylama eğiliminde olabilir.

Son aylarda, SEC, Bitcoin ve Ether’in kombinasyonlarını içeren başvurular da dahil olmak üzere birçok yatırım firmasından bir dizi talep aldı. Farklı bir yaklaşım benimseyen SEC, şirketlere başvurularını iptal etmeleri yönünde bir talepte bulunmadı. Bu, 2021 yılında bazı firmalara benzer başvuruları iptal etme yönergesi verildiğindeki uygulamadan farklı bir durum. Bu, SEC’in bu fonların lansmana yakın bir zamanda piyasaya sürülmesini muhtemelen engellemeyeceği anlamına geliyor.

Şu anda, en az 16 farklı Ether ya da Bitcoin-Ether vadeli işlem ETF başvurusu onay bekliyor. Ether, Ethereum blockchain’in yerel kripto parasıdır, merkezi olmayan bir yapıda işlem görüyor. Kripto vadeli işlem ETF’leri, kripto vadeli işlem sözleşmelerinin hareketini yansıtır. Bu, yatırımcıların doğrudan Bitcoin veya Ethereum’a yatırım yapmak yerine, bu dijital varlıkların fiyat hareketlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmasını sağlar.

SEC, kripto vadeli işlemler için onay ihtimali arttıkça yeni başvurular almaya devam ediyor. Örneğin, Valkyrie adlı varlık yönetimi firması, yakın zamanda Ether vadeli işlem ETF’si için bir başvuru yapmıştır. Bu firmalar arasında, Valkyrie, öne çıkan firmalar arasında bulunuyor.

ETF piyasasında, ilk olarak piyasaya sürülen ürünlerin avantajının büyük olduğu görülüyor. Önceki verilere göre, ilk onaylanan Bitcoin vadeli işlem ETF’i, kısa süre içinde 1 milyar dolarlık bir yatırım çekti. Ancak, bu başarının hemen ardından piyasaya sürülen Valkyrie’nin ürünü, sadece yaklaşık 28 milyon dolar topladı. Kripto para piyasasındaki diğer gelişmelerle birlikte, SEC’in bir spot Bitcoin ETF’sini onaylayıp onaylamayacağı hala belirsiz. Bu konuda karar vermesi beklenen büyük finansal oyuncular arasında Fidelity ve BlackRock gibi firmalar da bulunuyor. SEC’in bu konuda son bir karar vermesi için önümüzdeki aylara kadar zamanı var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala