bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,778.89 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.20 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 608.01 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 158.27 2.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547703 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507438 0.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161755 2.14%

SEC Yine VanEck’in Bitcoin ETF Kararını Erteledi

SEC

SEC, VanEck’in Bitcoin borsasında işlem gören ETF fon uygulamasına ilişkin incelemesini yeniden uzattı. Düzenleyici kurum dün yayımladığı uzatma bildiriminde, ETF’yi onaylayıp onaylayamayacağına cevabı 14 Kasım tarihinde vereceğini söyledi.

New York merkezli varlık yönetimi firması VanEck, Aralık 2020’den beri Bitcoin ETF uygulaması için SEC‘den evet veya hayır yanıtını bekliyor.

Ancak SEC, Bitcoin ve kripto para birimi ETF’lerine olumsuz bir bakış açısıyla yaklaşmasıyla biliniyor. Kurum, kripto pazarındaki fiyat manipülasyonundan endişe duyduğunu ifade ediyor.

Çarşamba günü yapılan duyuruda ise, “Komisyon, önerilen kural değişikliğini onaylama veya onaylamama süresini 60 gün daha uzatıyor” dendi ve süre uzatıldı. 

Yine de bir Bitcoin ve diğer kripto ETF’leri için piyasada oldukça büyük bir açlık var. Bunun nedeni, yatırımcıların kripto para birimini gerçekten satın alma ve güvenli bir şekilde saklama konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan dijital varlığa yatırım yapmak istemeleri.

vaneck 1280x720 1

ETF için Bekleyen Şirketlerin Sayısı Artıyor

VanEck ise onay için SEC’den yanıt bekleyenlerden sadece biri. SEC’den cevap bekleyen şirketler arasında One River Asset Management, Valkyrie Investments, Ark Invest ve SkyBridge Capital gibi dev varlık fonu şirketleri de yer alıyor. 

Ancak SEC güvenli bir şekilde ilerlemek istediklerini iddia ediyor. Öyle ki SEC Başkanı Gary Gensler, Ağustos ayında Komisyonun bir Bitcoin ETF’sini onaylamaya meyilli olmayabileceğini ima etmişti.

SEC, bir Bitcoin vadeli ETF’sini onaylama konusunda karar vermek için önümüzdeki dönemde daha rahat hissedebilir, çünkü bu yeni sözleşmeler Chicago Ticaret Borsası (CME) gibi düzenlenmiş pazarlarda işlem görüyor. Bununla birlikte, bazı Bitcoin ETF uzmanları, vadeli bir ETF’nin nispeten verimsiz ve daha az arzu edilir olacağını çünkü spot tabanlı ürünlerin aksine daha az likit ve hem ihraççılar istediğini hem de yatırımcılar için daha maliyetli olduğunu söylüyor.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala