bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

SEC, XRP Sahiplerinin Mahkemeye Katılmasını İstemiyor

SEC XRP Sahiplerinin Mahkemeye Katilmasini İstemiyor

Kripto para sektörünün en karmaşık ve en uzun süren hukuki meselelerinden olan SEC ve XRP davası, iki tarafın da atışmaları ile devam ediyor. Birçok XRP sahibi davanın sonuçlanması için beklerken, SEC yatırımcıların amici curiae statüsünün kaldırılmasını istedi.

SEC, XRP Sahiplerinin Mahkemeye Katılmasını İstemiyor

SEC, XRP Sahiplerinin Amici Curiae Statüsünün Kaldırılmasını İstiyor

Ripple ve SEC arasındaki dava uzun süredir devam ediyor. İki tarafında ortak bir paydaya varamadığı davada artık iki tarafta tüm kozlarını kullanmaya çalışıyor. Ripple, SEC’in bu konuda gereksiz savunmalarda bulunduğunu iddia ederken, SEC geçmişte yapılan satışların göz ardı edilmemesi gerektiği görüşünde.

Son olarak ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), mahkemeden XRP kripto para birimi sahiplerine verilen amici curiae statüsünü iptal etmesini istedi. Öyle ki Avukat John Deaton liderliğindeki bir grup XRP yatırımcısı, Mart 2021’de davaya müdahale etmek için başka bir dava açmıştı. Davaya kendilerini dahil etme girişimleri geçen Ekim ayında mahkeme tarafından reddedilmesine rağmen, amici statüsü elde etmeyi başardılar. Bu, XRP sahiplerinin mahkemede bulunacağı anlamına geliyor. Ancak SEC bundan memnun değil.

Bununla birlikte SEC, davalıların önerdiği brifingin sanıkların çabalarını basitçe “kopyalayacağını” söyledi. Diğer taraftan SEC, bir uzman ifadesinin sunumunu hariç tutmayı amaçlayan bir hareket türü olan Daubert önergelerinin bağımsız hareketler olmadığına dikkat çekti.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala