bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

SEC, WistomTree’nin Bitcoin ETF’si için Kararını Erteledi

SEC WistomTreenin Bitcoin ETFsi için Kararini Erteledi

Son dönemde kripto regülasyon çalışmaları düzenleyiciler tarafından son hız devam ederken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da (SEC) zaman kazanma odaklı politikasına devam ediyor. Öyle ki SEC, WistomTree’nin spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusuna ilişkin kararını erteledi.

SEC WistomTreenin Bitcoin ETFsi için Kararini Erteledi

WistomTree’nin Bitcoin ETF Kararı SEC Tarafından Ertelendi

SEC küresel olarak en öneli düzenleyiciler arasında yer alıyor. Özellikle son dönemde kripto paraların popülaritesinin artmasıyla birlikte doğru orantılı olarak artan ETF başvuruları, SEC’in yetkisi altında. Ancak SEC bu alanda oldukça sıkı dokuyor. Öyle ki birçok ETF’yi yatırımcıyı korumak maksadıyla reddeden SEC, çoğu zaman kararını açıklamadan önce bir ertelemeye başvuruyor.

Hatırlarsanız Global X spot Bitcoin ETF başvurusu ve Grayscale Bitcoin ETF kararı için de SEC benzer şekilde ertelemeye gitmişti.

Ancak erteleme sonrası reddedilen NYDIG ve Global X ETF başvuruları, sektör tarafından yoğun ilgi görmüştü.

Son olarak WistomTree’nin ETF başvurusunun da ertelenmesi, akıllara acaba bu başvuru da mı reddedilecek sorularına getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala