bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,328.97 3.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,093.32 1.97%
bnb
BNB (BNB) $ 551.16 2.64%
solana
Solana (SOL) $ 137.96 8.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495522 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459824 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16005 1.38%

SEC Uniswap Labs’a Karşı Soruşturma Başlattı

722440 sec 1

Kripto para sektöründeki düzenleyici baskıları artarak devam ederken, SEC, merkeziyetsiz borsa Uniswap’ın arkasındaki geliştirici ekip Uniswap Labs’a soruşturma başlattı.

SEC tarafından yayınlanan raporda, SEC yatırımcıların dünyanın en büyük merkeziyetsiz borsalarından olan Uniswap’ın nasıl kullanıldığı ve platformun nasıl pazarlandığı hakkında bilgi aradığı belirtildi.

Konu ile alakalı olarak bir Uniswap sözcüsü, şirketin “sektörümüzü yöneten yasa ve yönetmeliklere uymaya ve herhangi bir soruşturmada onlara yardımcı olacak düzenleyicilere bilgi sağlamaya kararlı olduğunu” belirtti.

AdobeStock 411964816 scaled 1

SEC’in Merkeziyetsiz Borsalara Bakış Açısı

Merkeziyetsiz borsalarda aracı olmamasına rağmen, SEC başkanı Gary Gensler, geçtiğimiz ay bu tür projelerin SEC’in denetlediklerine benzer özelliklere sahip olduğuna inandığını söylemişti. Bu açıklamalar ise son zamanlarda düzenlemelerden Uniswap benzeri borsaların muaf olmayabileceklerini olarak algılanmıştı.

Gensler, kullanıcıları dijital varlıklarla teşvik eden projelerin, düzenlenmesi gereken işlemlerle bir değerlendirilebileceğini söyledi. Gensler sözlerine “Hâlâ, açık kaynaklı yazılım gibi yalnızca yazılımı yazmakla kalmayan, aynı zamanda genellikle yönetişim ve ücretleri olan çekirdek bir grup insan var” şeklinde devam etti.

Aralık 2020’de SEC, soruşturma sonrası Ripple Labs’a şirketin XRP token satışının 1,38 milyar ABD dolarının üzerinde bir değere sahip kayıt dışı bir menkul kıymet teklifi olduğunu iddia ederek dava açmıştı.

Uniswap’ın gözlem altına alınması ise akıllara Ripple Labs’ı getirdi.

Rapor’un yayınlanmasından kısa bir süre sonra Uniswap yerel token’ı UNI, CoinMarketCap verilerine göre yaklaşık % 8 değer kaybetti ve 30.19 üzerinden işlem görürken haberimizin yazımı itibarıyla 30.17 dolardan işlem görmekte.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala