bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

SEC, Teucrium Bitcoin Vadeli İşlem Fonunu Onayladı

sec teucrium bitcoin vadeli islem fonunu onayladi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son zamanlarda ETF başvurularını hızla onaylamaya başlamış durumda. Bu kez SEC, Teucrium’un bir Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF) yayınlamasına izin verdi.

SEC, söz konusu duyuruyu resmi web sitesi üzerinden duyurdu. SEC, böylece Teucrium’u diğer bir dizi Bitcoin vadeli ETF ihraççısına eklemiş oldu.

SEC’ten Teucrium’un Bitcoin vadeli işlemler ETF’sine Onay

Bilindiği üzere Teucrium ve NYSE Arca, Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu 1934 Menkul Kıymetler Borsası Yasası uyarınca SEC ile bir 19b-4 formu doldurarak yaptı. Diğer şirketler tarafından dosyalanan halihazırda onaylanmış Bitcoin vadeli ETF’leri, onay için biraz farklı bir düzenleyici yol izleyen 1940 Yatırım Şirketi Yasası kapsamındaydı.

sec teucrium bitcoin vadeli islem fonunu onayladi 2

Bloomberg analisti James Seyffart, bu yılın başlarında Twitter’da yaptığı açıklamada, Teucrium‘un başvurusunun altına düştüğü 1933 Menkul Kıymetler Yasası kapsamında bir onayın potansiyel olarak bir spot Bitcoin ETF için kapıyı açabileceğini söyledi.

SEC, bugüne kadar, piyasa manipülasyonuyla ilgili endişeleri ve bir ETF ihraççısı ile temel varlığın ticaretini yapan büyük bir piyasa arasında bir gözetim paylaşım anlaşmasının eksikliğini öne sürerek, tüm spot Bitcoin ETF uygulamalarını onaylamadı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala