bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

SEC, SkyBridge Spot Bitcoin ETF Başvurusunu Reddetti

sec skybridge spot bitcoin etf basvurusunu reddetti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir spot Bitcoin ETF’sine daha red kararı verdi. SEC, VanEck’in Kasım ayında Bitcoin ETF reddinde olduğu gibi, SkyBridge spot Bitcoin ETF’sini de dolandırıcılık ve manipülasyon önleme risklerinin yanı sıra yatırımcıyı korumak adına reddeti.

sec skybridge spot bitcoin etf basvurusunu reddetti2

SEC, SkyBridge Bitcoin ETF’si Manipülasyona Açık Dedi

Kısa bir süre önce, First Advisors ve Anthony Scaramucci liderliğindeki SkyBridge Capital, Mart 2021’de bir spot bitcoin ETF için onay almak için başvuruda bulunmuştu. Aradan geçen süre zarfınca herhangi bir detay paylaşmayan SEC, konu hakkında yayımladığı raporda SkyBridge‘in gerekli niteliklere sahip olmadığını ve yatırımcıların korunması için başvurunun reddedildiği bildirdi.

Diğer taraftan bu durumun bir ilk olmadığı da belirtelim. Öyle ki kısa bir süre önce Kryptoin‘in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) teklifini reddeden düzenleyici, bu başvuruları reddetme sebebi olarak ise yatırımcıları korumak olduğunu belirtiyor. Öyle ki benzer bir şekilde WisdomTree’nin başvurusu da yatırımcıları sahtekar ve manipülatif eylemlerden korumak için reddedilmişti.

Son olarak SEC’in NYDGID‘in spot Bitcoin ETF başvurusunu da yakın zamanda ertelediğini hatırlatmamızda fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala