bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,048.16 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.52 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 560.03 0.25%
solana
Solana (SOL) $ 143.19 0.82%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517305 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481891 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153885 0.71%

SEC, Ripple Davasında Ek İfade Verilmesi İçin İzin İstedi

sec ripple davasinda ek ifade verilmesi icin izin istedi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) beş tanığı daha dinlemek istediğini bildirdi. Dinlenmek istenen tanıklar arasından eski Ripple CFO’su Ron Will ve eski Xpring kıdemli başkan yardımcısı Ethan Beard da yer alıyor. Bununla birlikte, bir şirket temsilcisi de ifadelerindeki boşlukları kapatmakla görevlendirileceği belirtildi. 

SEC, keşif sırasında ortaya çıkan kanıtlar ve Ripple’ın suçlandığı kayıtsız XRP satışlarının tam kapsamı nedeniyle ifade sayısının artırılması gerektiğini savunuyor. Konu ile ilgili olarak on eski ve mevcut Ripple çalışanı ifade vermeye hazır durumda yer alıyor. 

Bununla birlikte SEC, Ripple’ın lobicilik çalışmalarıyla ilgili de bilgi istiyor. Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun eski başkanı Chris Giancarlo, Haziran 2020’de XRP’nin kayıtsız bir menkul kıymet olmadığını kamuoyuna açıklamıştı. Ancak SEC, Ripple’ın maaş bordrosunda yer aldığını söylüyor:

“Ripple, davadaki pozisyonunu desteklemek için bu yetkiliye ödeme yaptığı açıklamalarına güveniyor… Ripple, piyasa katılımcılarının inançlarına dayanarak sözde adil bildirim eksikliğini ortaya koyduğundan, SEC, sözde kafa karışıklığının olup olmadığını araştırma hakkına sahiptir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala