bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,784.97 2.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.37 1.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.34 1.63%
solana
Solana (SOL) $ 187.28 1.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.626724 2.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651011 0.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.220049 19.40%

SEC, Mormon Kilisesi’nin Gizli Yatırım Portföyüne Soruşturma Başlattı

sec mormon kilisesinin gizli yatirim portfoyune sorusturma baslattidfgreb

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Mormon Kilisesi’nin 100 milyar dolarlık yatırım portföyü hakkında soruşturma başlattı. Kilise, 2019’da eski bir çalışan varlıkları ifşa edene kadar yatırımlarının gizliliğini korumaya çalışmıştı.

SEC’den Mormon Kilisesi’nin Yatırım Portföyüne Soruşturma

Mormon Kilisesi’nin mali yönetim kolu, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından milyar dolarlık yatırım fonunu gizli tutma çabaları nedeniyle soruşturma altında.

Bu haftanın başlarında, kilisenin yatırım şirketi Ensign Peak Advisors’ın eski bir çalışanı olan muhbir David Nielsen, fonun bildirilmeyen yabancı hesaplar tuttuğunu, IRS’ye yanıltıcı beyanlarda bulunduğunu ve SEC’e hileli beyanlarda bulunduğunu ifade etti.

Son Zaman Azizleri İsa Kilisesi, kilise dışından çok az kişinin farkında olduğu halde, gizlice on milyarlarca dolar değerinde bir yatırım portföyü biriktirmişti. Bu gelişme, bugün kamuoyuna duyurulan bir soruşturmayla ABD düzenleyici kurumunun dikkatini çekti.

SEC, Mormon Kilisesi’nin 100 milyar dolarlık yatırım portföyü hakkında resmi olarak soruşturma başlattı. Ayrıca konuya yakın kişilere göre soruşturmanın önümüzdeki aylarda bir anlaşmaya varılabileceğini belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala