bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,637.32 1.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,086.80 0.02%
bnb
BNB (BNB) $ 559.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 3.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498568 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471808 3.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15188 0.29%

SEC, Kripto Borsası Beaxy’ye Dava Açtı

sec kripto borsasi beaxyye dava acti

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto borsaları konusunda yeni yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto para borsası Beaxy ve yöneticilerine dava açtı.

SEC, Beaxy’ye Dava Açtı

ABD’de kripto şirketlerine yeni davalar açılmaya devam ediliyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Beaxy ve yöneticilerini, ABD menkul kıymetler düzenleyicisinin kripto ile ilgili en son bir hamlesi olarak komisyoncu ve takas ajansı olarak kaydolmadığını iddia etti.

sec kripto borsasi beaxyye dava acti 2

SEC ayrıca kripto para borsasının kurucusu olan Artak Hamazaspyan’ı ve onun kontrol ettiği bir şirket olan Beaxy Digital Ltd’yi kayıt dışı Beaxy token arzında 8 milyon dolar toplamakla suçladı. SEC bununla birlikte ayrıca kumar dahil kişisel kullanım için 900.000 dolar kullandığını belirtti.

Şirketin yöneticileri Nicholas Murphy ve Randolph Bay Abbott da Beaxy’yi koruyan Windy adlı yönettikleri bir şirket aracılığıyla suçlandı. SEC tarafından yapılan suçlamada, Windy, Beaxy Platformu aracılığıyla borsa, takas kurumu veya komisyoncu olarak kayıtlı olmadığı için menkul kıymetler yasalarını ihlal etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala