bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

SEC Komisyon Üyesi, 2021 Yılının Kripto Düzenlemesi İçin Dönüm Noktası Olabileceğini Söylüyor

sec

SEC komisyon üyesi Hester Peirce, geçtiğimiz hafta katıldığı sanal konferansta, kripto paralar hakkında ilgi çekici ifadeler kullandı.

İngiliz Blockchain Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Peirce, kripto paralara olumlu bir bakış açısıyla yaklaştı. Peirce, teknolojinin önemine kıyasla, yasadışı kullanımına daha fazla vakit ayırdıklarını ifade etti:

“Belki de hükümet yetkilileri, kripto paraların yasadışı kullanımı konusunda düşünmek için biraz ara vermelidir. Kripto paraların saklama yeteneği, ulaşım kolaylıkları ve toplulukları içerisinde insanlar ve baskıcı hükümetler tarafından zarar görme tehlikesi bulunan kişilere yardımcı olması nedeniyle, hayatta kalma öyküsünün önemli bir parçası olabilirler.

Yasadışı kullanım konusuna orantısız odaklanma ve kriptonun koruyucu kullanımlarının küçümsenmesi, kripto para düzenlemesinde norm olmadığına dair iyi bir örnektir. Bundan kesinlikle daha iyisini yapabiliriz. Umarım 2021 yılı bu konu için bir dönüm noktası olacak.”

Kurumsal yatırımcıların kripto ilgisi, SEC’in üzerinde baskı yaratmaya devam ederken, Peirce’ın yaptığı bu konuşma da bu baskının işaretlerinden birisi olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala