bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,450.46 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,949.04 2.37%
bnb
BNB (BNB) $ 539.13 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 133.57 1.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.480431 3.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437908 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144271 3.32%

SEC Eski Başkanı Jay Clayton’dan Bitcoin (BTC) Açıklaması

jay

SEC eski başkanı Jay Clayton, yapmış olduğu röportajda, Bitcoin’in (BTC) bir menkul kıymet olmadığına oldukça kısa bir süre içerisinde karar verildiğini ifade etti.

“Henüz SEC’e ulaşmadan Bitcoin’in menkul kıymet olmadığı kararı alındı. Bu nedenle SEC’in Bitcoin üzerindeki yetkisinin oldukça dolaylı olduğunu söyleyebiliriz.”

Clayton Nisan 2018’de yaptığı açıklamada Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını söylemişti.

“Bitcoin, şu sıralar en çok satın alınan ve değişim olarak kullanılan araçlardan bir tanesi olma özelliğine sahip. Bitcoin insanların büyük bir bölümü tarafından standart para birimlerinin bir ikamesi olarak görülüyor.”

SEC’in eski yöneticileridnen William Hinman da, 2018 yılında yaptığı açıklamada, Ethereum’un (ETH) bir menkul kıymet olmadığını ifade etmişti.

Ripple da bu hususta SEC’den belge talebinde bulundu. Ripple’a göre XRP’nin Bitcoin ve Ethereum’dan bir farkı bulunmuyor.

Düzenlemeler Gelmeli

Eski SEC başkanı Clayton, Bitcoin’in SEC kapsamına girmemesine rağmen, düzenlemelerin gelmesi gerektiğini ve ilerleyen zamanda da geleceğini savundu.

“Dijital varlıklar ile ilgili, hem uluslararası hem de yerel anlamda düzenlemeler gelmesini bekliyorum.”

 

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala