bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

SEC, Dokuz Kripto Parayı Menkul Kıymet Olarak Nitelendirdi

sec dokuz kripto parayi menkul kiymet olarak nitelendirdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Washington Bölge Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde Coinbase‘te listelenen dokuz kripto parayı menkul kıymet olarak ilan ettiğini açıkladı.

SEC: Coinbase’teki Dokuz Kripto Menkul Kıymet

SEC, Washington Bölge Mahkemesi’ne açtığı davada Coinbase‘te listelenen dokuz kripto parayı “menkul kıymet” olarak nitelendirdi. Bu kripto paralar arasından AMP, RLY, DDX, XYO, RGT, LCX, POWR, DFX, ve CHROM yer alıyor.

sec dokuz kripto parayi menkul kiymet olarak nitelendirdi

Coinbase’teki bazı çalışanların bu haberi daha önceden öğrenip ticaret yaptığı öne sürüldü. Coinbase’in kripto paraların listelenmesinden sorumlu ekibinde görev alan Ishan Wahi tutuklandı. Önceden öğrendiği bilgiler sayesinde 1.5 milyon dolara yakın para kazandığı iddia edilen Wahi, kardeşi ve arkadaşıyla birlikte 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldı.

SEC İcra Direktörü Gurbir Grewal, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Etiketlerle değil, piyasaya sürülen ürünün ne gibi ekonomik özelliklere sahip olduğuyla ilgileniyoruz. Mevcut duruma bakıldığında, söz konusu bu birkaç kripto varlığın menkul kıymet olduğu ve davalı tarafın, bunları Coinbase’te listelenmeden önce bilgi suistimali yaparak ticari amaçlarla kullandığı ortaya çıkıyor.

Coinbase’ten SEC’e Yanıt Gecikmedi

Coinbase, ABD’deki yasaların dijital dünyaya ayak uydurmadığını ve düzeltilmesi gerektiğini belirterek SEC’e şu şekilde yanıt verdi:

Menkul kıymet olan kripto varlıklar, güvenli ve verimli uygulamalarla rehberlik edilmesi için güncellenmiş kurallara ihtiyaç duyar. Menkul kıymet olmayan kripto varlıklar, bu kuralların dışında kalmanın kesinliğine ihtiyaç duyar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala