bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,421.80 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,216.08 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 609.05 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 156.51 0.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.549659 1.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502085 3.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160322 0.86%

SEC, Dijital Varlıkların Kaydı İçin Yeni Bir Yol Önerecek

sec dijital varliklarin kaydi icin yeni bir yol onerecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimlerini denetlemek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak kaydedilmesi için yeni bir yol önerisinde bulundu.

SEC Başkanından Kripto Para Kaydı İçin Yeni Öneri

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, SEC personelinin menkul kıymetler olarak kaydolması için “esnek” bir yoldan token projeleri ile çalışmasını istiyor. Senato Bankacılık Komitesi’ne sunulan yazılı ifadede Gensler, “Kripto güvenlik aracılarını kaydettirmek için çalışan personelden hem kripto güvenliğinin hem de kripto güvenlik dışı kripto para token’larının birbirleriyle veya yan yana ticaret yapmalarına izin verecek bir yol önermelerini istedim.” ifadesini kullandı. SEC Başkanı Gary Gensler, yarın olağan gözetim duruşmasında konu hakkında daha fazla bir açıklama yapacak.

sec dijital varliklarin kaydi icin yeni bir yol onerecek 2

Gensler açıklamasında, SEC’in “çoğu kripto token’inin menkul kıymetler” olduğu ve birçok aracının “kendilerini merkezi veya merkezi olmayan olarak isimlendirilsinler” dedi. Kripto şirketlerinin SEC’e kaydolması gerektiğine dair uzun süredir devam eden SEC konumunu yineleyen Gensler, özellikle “merkezi olmayan finans’a” atıfta bulundu. Gensler’ın son sözleri, kripto endüstrisinin net rehberlik eksikliği konusundaki şikayetlerini reddettiği geçtiğimiz hafta kripto konusundaki açıklamasının tonunu da yumuşattı ve bu durum kripto topluluğu tarafından “Son beş yılda SEC oldukça net bir açıklama ile kendisini ifade etti” yorumları yapıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala