bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,081.63 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.49 0.63%
bnb
BNB (BNB) $ 540.87 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 138.82 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487459 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443137 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147434 0.77%

SEC, Crowd Machine Kurucusunu Dolandırıcılıkla Suçladı

sec crowd machine kurucusunu dolandiricilikla sucladi

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Crowd Machine ve Metavine kripto şirketlerinin kurucusu olan Avustralyalı Craig Sproule’u yatırımcılarını dolandırmakla suçladı.

SEC Crowd Machine Kurucusunu Kayıtsız ICO Nedeniyle Suçladı

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Crowd Machine ve Metavine kripto şirketlerinin kurucusu Avustralyalı Craig Sproule’u kayıt dışı para arzı (ICO) nedeniyle suçladı. SEC yaptığı açıklamada; Sproule ve Crowd Machine‘in, yatırımcılara açıklamadığı bazı durumlar olduğunu öne sürdü. SEC; iki şirketin de Güney Afrika’daki altın madenciliği kuruluşlarına yatırım yapmak için Ocak ve Nisan 2018 arasında yapılan ilk ICO teklifinden, 5,8 milyon doların üzerinde gelir kullandığını söyledi.

sec crowd machine kurucusunu dolandiricilikla sucladi 2

SEC; Sproule’ın ICO teklifinde şirketleri aracılığıyla 40,7 milyon dolar topladığını da iddia etti. SEC ayrıca, Crowd Machine ve Sproule’un Crowd Machine Compute Tokens (CMCT) tekliflerini ve satışlarını uygun şekilde kaydetmediğini ve akredite olup olmadıklarını belirlemeden tokenleri yatırımcı gruplarına sattığını iddia etti.

Son olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Uygulama Birimi’nin Siber Birimi Başkanı Kristina Littman konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

İddia edildiği gibi, Sproule ve Crowd Machine, yatırımcıları ICO gelirlerini nasıl kullandıkları ve fonları tamamen alakasız bir plana harcadıkları konusunda yanlış yönlendirdi. Kamuya doyurucu ve gerçeğe uygun açıklamalar sağlayamayan dijital varlık menkul kıymetlerinin sorumlu ihraççılarını tutmaya devam edeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala