bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

SEC, Chicago Crypto Capital’e Dava Açtı

sec chicago crypto capitale dava acti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto şirketleri üzerinde baskı kurmak adına yeni adımlar at SEC son olarak Chicago Crypto Capital’e Ağustos 2018’den Eylül 2019’a kadar yatırımcılara yasadışı BXY token satışı yaptığı için dava açtı.

Chicago Crypto Capital’e Yasadışı Token Satışı Davası

SEC, Şikago merkezli bir kripto yatırım şirketine ve üç çalışanına yatırım düzenleyicine kayıtlı olmayan 1.5 milyon dolarlık kripto para satışı gerçekleştirdiği iddiasıyla dava açtı. Şikâyete göre Chicago Crypto Capital (CCC) sahibi Brian Amoah ve satış görevlileri Darcas Oliver Young ve Elbert Elliott, Ağustos 2018’den Eylül 2019’a kadar pek çoğu kripto deneyimi olmayan 100 yatırımcıya BXY token’leri adı verilen kripto parayı sattı. Şikâyette, bu yatırımcıları token’i nasıl ele aldıkları konusunda yanlış yönlendirildiği belirtildi.

sec chicago crypto capitale dava acti 2

SEC’in dava dilekçesine göre, BXY, feshedilmiş kripto para borsası Beaxy ile uyumlu bir token. Sermayeyi artırmayı ve güçlü bir kullanıcı tabanı oluşturmayı düşünen Beaxy, yatırımcılara ilk madeni para arzı (ICO) döneminde yüksek kazançlar sağlayabileceğini belirttiği bu token’in satışını gerçekleştirdi. Beaxy’nin bu token’in satışı için CCC ile bir anlaşma yaptı. SEC’in iddiasına göre CCC, her gerçekleştirilen 0.5 dolarlık satıştan 0.3 dolarını kasasına koyduğu belirtildi. İddiaya göre CCC, BXY’yi deneyimsiz yatırımcılara şirketin komisyonları hakkında bilgilendirme yapmadan satış yaptı ve CCC daha sonrasında BXY token’lerini bazı alıcılarına teslim etmedi. Konu hakkında CCC tarafından şimdilik bir açıklama yapılmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala