bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,379.79 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.00 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 155.22 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545385 2.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500497 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159717 1.48%

SEC, Yatırım Fonlarındaki Bitcoin Vadeli İşlemleri Konusunda Uyardı

sec bitcoin vadeli islemleri konusunda uyardi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin’in oynaklığı nedeniyle bir borsa yatırım fonu (ETF) desteklemeye hazır olmadığını belirten bir açıklama paylaştı. 

Kurum Salı günü yaptığı açıklamada, Bitcoin’i ‘oldukça spekülatif’ olarak niteledi ve Bitcoin vadelilerinde işlem yapan yatırımcıları tahmin ettiklerinden daha fazla risk almış olabilecekleri konusunda uyardı. 

Uyarı ise Morgan Stanley ve BlackRock gibi önde gelen bankacılık devlerinin Bitcoin vadeli işlemleri ve Grayscale’i Bitcoin Trust’u gibi ürünler aracılığıyla Bitcoin’e çeşitlendirme sağlamasının ardından geldi. Söz konusu hamleler, kurumsal benimsenme trendinde son derece önemli bir takım adımları temsil ediyor. 

Kurum Bitcoin ETF’i ile ilgili değerlendirmesin detaylandırdı ve kripto para destekçilerinin yıllardır görmeyi umduğu Bitcoin ETF’leri hakkında da görüş belirtti. SEC, Bitcoin vadeli işlemlerinin ETF’leri barındırıp barındırmayacağının değerlendirileceğini ifade etti. 

Bitwise’dan Matt Hougan, Bir Bitcoin ETF’inin güçlü bir Bitcoin vadeli işlemler piyasasının anahtarı olacağını söylemişti. ETF destekçileri, yeni SEC başkanı Gensler’ın bir ETF onaylamasını bekliyordu. Konuyu değerlendiren Bloomberg ETF uzmanı Eric Balchunas, bir ETF olasılığının henüz ölmese de başına kötü bir darbe aldığını söyledi. 

SEC personeli, Gensler’ın geçtiğimiz günlerde Dogecoin ve GameStop konusuna ilişkin dile getirdiği yatırımcı korumasını sağlamak üzere yatırım fonlarının Bitcoin pozisyonlarını yakından izleyecek. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala