bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,691.94 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.11 1.34%
bnb
BNB (BNB) $ 583.20 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 188.08 0.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62277 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64735 0.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223465 12.03%

SEC Başkanından Ethereum Merge Açıklaması

sec baskanindan ethereum merge aciklamasi

Ethereum Merge yükseltmesi başarılı bir şekilde tamamlanmış olsa da Ethereum Merge’ü ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gensler, Ethereum’un Merge yükseltmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ethereum Merge Yükseltmesi SEC Davasına Konu Olabilir

SEC başkanı Gary Gensler, kripto endüstrisi konusunda sert açıklamalar yapmaya devam ediyor. SEC başkanı Gary Gensler, son açıklamasında Ethereum’un Merge yükseltmesiyle, iş kanıtından hisse kanıtına geçişinin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto para birimini bir menkul kıymet olarak düzenlemeye daha yakından bakmasına neden olabileceğini ima etti.

Gensler’in açıklamaları, Ethereum’un uzun bir süredir beklenen Merge yükseltmesinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından geldi. SEC başkanı açıklamasında düzenleyicilerin bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullandığı bir araç olan Howey testi hakkında konuştu.

sec baskanindan ethereum merge aciklamasi 2

The Wall Street Journal tarafından aktarılanlara göre Gensler bir kripto para biriminden özel olarak bahsetmeden, söz konusu Howey testiyle Ethereum Merge’ü sonrasında menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Gensler, düzenli bir şekilde gerçekleştirilen Senato Bankacılık Komitesi’nin karşısında açıklamalarda bulundu. Gensler açıklamasında ayrıca müşterilere staking hizmetleri sunan bir kripto borsasının “bazı etiketleme değişiklikleriyle kredi vermeye çok benzediğini” düşündüğünü dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala