bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,527.29 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.25 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.16%
solana
Solana (SOL) $ 148.49 6.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530095 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478403 5.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152554 6.07%

SEC Başkanı, Kripto Politikası için Danışman Tuttu

sec baskani kripto politikasi icin danisman tuttu

ABD’de kripto para düzenleyicilerine baskısı giderek artıyor. Son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, yapılan açıklamaya göre kripto para birimi konusunda uzmanlaşmış kıdemli bir danışman tuttu.

Bundan sonra SEC Başkanı Gensler‘a kripto politikasında danışmanlık hizmeti verecek olan Corey Frayer, 10 yıl kongre üyelerine danışmanlık yapmıştı.

gensler

SEC Başkanından Kripto Politika Danışman Desteği

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’in kripto odaklı bir kıdemli danışman ataması, kripto için düzenleyici bir çerçeve oluşturmaya odaklanması anlamına geliyor. Bunun yanı sıra SEC‘in 2022’de sektörü düzenleme çabalarını hızlandırabileceğine dair bir işaret olarak algılanıyor.

Diğer taraftan Senato Bankacılık Komitesi’nden bir kaynağa göre Frayer, kripto para birimlerinin yatırımcılara oluşturabileceği risklerle ilgili endişeleri hakkında açık sözlü olan Brown için kripto politikasına öncülük etti ve Blockchain‘i bir duruşmada “gölgeli yaygın bir çevrimiçi komik para ağı” olarak nitelendirdi.

Son olarak yapılan duyuruya göre, Frayer’in SEC‘deki yeni rolünün “kripto varlıklarının gözetimi ile ilgili politika oluşturma ve kurumlar arası çalışmaya” odaklanmak olduğunu belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala