bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

SEC Başkanı Kripto Para Birimleri Hakkında Açıklama Yaptı

sec baskani kripto para birimleri hakkinda aciklama yapti

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, katıldığı bir yayında, kripto para birimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gary Gensler açıklamasında başarısız kripto para borsası FTX davasına da değinerek kripto para birimlerinin acil bir düzenlemeye ihtiyaç duyduğunu da yineledi.

Gensler’den Kripto Para Açıklamaları

Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto alanındaki düzenleyicilerinden birisi olan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Başkanı Gary Gensler katıldığı bir canlı yayında son dönemin en çok konuşulan konularına değindi. Gensler açıklamasında kripto para birimlerinin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

sec baskani kripto para birimleri hakkinda aciklama yapti 2

Gensler, FTX ve BlockFi’nin iflas başvurularının kripto alanındaki düzenlemelerin aciliyetini gösterdiğini belirtti. Gensler açıklamasında,”SEC kripto şirketleri ve kripto para birimleriyle ilgili yüzden fazla dava açtı. 10 binden fazla kripto token mevcut ve bunların yüzlercesi hizmet sağlayıcılardır. Yani bizim bu konulara dahil olmama gibi bir durumumuz yok.” ifadesini kullandı.

Dünya genelinde kullanılan fiat para birimleri olan ABD doları, Euro ve Pound’un bir düzenlemeye tabii olduğunu belirten Gensler, kripto para birimlerinin dünya genelinde geçerliliği olan bir düzenlemesinin olmamasını eleştirdi. Gensler açıklamasında, “Menkul kıymetler kanunu, müşteri fonlarının her zaman ayrı tutulması gerektiğini söyler. Biz bu konularda hep uyardık.” dedi.

Gensler, ‘kripto casinoları’ olarak etiketlediği kripto aracılarının yasalara uygun hale gelmesi gerektiğini söyledi. Gensler açıklamasında ayrıca, bu konuda Coinbase ve Poloniex gibi pek çok şirketi uyardıklarını ve iş birliği teklif ettiklerini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala