bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,898.12 3.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.22 3.59%
bnb
BNB (BNB) $ 611.61 0.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.04 7.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522915 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469157 5.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149753 7.03%

SEC Başkanı Gensler’dan Kayıtsız Kripto Borsa Açıklaması

sec baskani genslerdan kayitsiz kripto borsa aciklamasi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto sektörü hakkında yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce kripto para yatırımcılarının korunması için borsaların şeffaf olması gerektiğini söyleyen Gensler, son açıklamasında kripto para borsalarını hedef aldı.

Kayıtsız Kripto Borsalarına Operasyon Yapılabilir

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kongrenin alt komitesinde yaptığı açıklamada, kripto endüstrisi için bir uyarıda daha bulundu. Gensler açıklamasında, “Kripto para borsaları gelip kaydolmalılar yoksa kongrenin bize vermiş olduğu uygulama ve inceleme araçlarımızı kullanacağız.” dedi. Gensler’ın bu açıklaması, SEC’in kripto para birimleri için açık bir dizi düzenleme oluşturma konusundaki başarısızlığından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Temsilci Steve Womack’ın sorgulamasına yanıt olarak geldi.

sec baskani genslerdan kayitsiz kripto borsa aciklamasi 2

Steve Womack açıklamasında futbola bir benzetme yaparak, “Bir yetkili topu başlama noktasına koymadan önce kuralları bilmelisiniz.” dedi. SEC bugüne kadar kripto varlık ve kripto para borsalarına karşı 80’den fazla yaptırım eylemi uyguladı. Gensler açıklamasında bu yaptırımların SEC’in tamamen yetki alanı içinde olduğunu belirtti. Gensler açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bence kurallar aslında oldukça açık. Eğer halktan bir para topluyorsanız ve halk verdiği sponsordan kar bekliyorsa bunun güvenliğinin olması gerekir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala