bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,955.74 1.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.70 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 608.41 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 185.32 1.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613487 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.640419 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212126 5.71%

SEC Başkanı Gensler Stablecoin İçin Düzenleme İstedi

sec baskani gensler stablecoin icin duzenleme istedi2

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gensler, stablecoin piyasası hakkında daha fazla düzenleme talep etti. Gary Gensler, düzenleyici yasaların yetki alanının genişlemesini istiyor.

SEC Başkanı, Pensillvanya Üniversitesi Kukuk Fakültesi‘nde konuştu. Gensler, konuşmasında stablecoin’ler ve kripto firmalarının gözetimi, piyasa yapıcı silahlar hakkında görüşlerini açıkladı.

SEC Başkanı Gensler Stablecoin ve Firmalar Hakkında Konuştu

SEC, kripto firmalarındaki saklama ve piyasa yapıcı işletmeler için yeni güvenlik duvarları üzerinde çalışıyor. Kurum bu doğrultuda stablecoin’lerin daha fazla SEC denetimi için baskı yapıyor.

Gensler şunları söyledi:

“Geleneksel borsalardan farklı olarak, şu anda merkezileştirilmiş kripto ticaret platformları genellikle müşterilerinin varlıklarının sorumluluğunu alıyor. Geçen yıl 14 milyar dolardan fazla değer çalındı. Çalışma arkadaşlarıma platformları kaydettirmek, düzenlemek ve en iyi şekilde güvence altına almak için platformlarla nasıl çalışacaklarını sordum. Müşterilerin varlıklarının korunması, özellikle de velayetin ayrı tutulmasının uygun olup olmayacağı üzerine kafa yorduk.”

Gary Gensler, sabit kriptolarla ilgili endişelerini dile getirdi:

“En büyük üç stablecoin, alım satım veya borç verme platformlarının kendileri tarafından oluşturuldu. ABD’li perakende yatırımcıların, piyasa değerine göre en büyük iki stablecoin için doğrudan itfa hakkı yok. Daha fazla gözetimden fayda sağlayacak çıkar çatışmaları ve piyasa bütünlüğü soruları önümüzde duruyor.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala