bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,643.78 5.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.17 4.82%
bnb
BNB (BNB) $ 535.73 7.14%
solana
Solana (SOL) $ 130.76 13.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484554 5.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455289 6.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152274 5.83%

SEC Başkanı Gary Gensler Kripto Varlıklar Hakkında Konuştu

sec-baskanindan-dikkat-ceken-defi-aciklamasi

SEC Başkanı Gary Gensler, Washigton Post köşe yazarı David Ignatius ile birlikte kripto para konusunu ele aldı. Gensler “Kripto varlıkları çok yüksek derecede spekülatif varlıklar” olarak tanımladı.

Bitcoin‘in 40.000 bandına düşmesine de değinen Gensler şu ifadelere yer verdi:

“Bitcoin’in fiyatı ciddi kayıplar yaşandı, ancak tam tersi de olabilirdi. Ben kripto paraların son derece spekülatif varlıklar olduğunu düşünüyorum. Yaşanan volatilite de bunu doğruluyor.”

Piyasadaki belirsizliğin çok fazla kişiye zarar verdiğini belirten SEC’in Başkanı bu konu üzerine çalıştıklarını belirterek:

Satoshi Nakamoto, finans ve günümüz teknolojisini birleştirmek istedi. Ben de bu alanda MIT’de uzun yıllar çalıştım, ancak bu teknolojinin hepimize fayda sağlayabilmesi için ciddi düzenlemelere ihtiyacı var. Bu teknolojiyi halkın yararına düzenlememiz gerekiyor.”

xlarge

“Çoğu Kripto Para Bir Menkul Kıymettir”

Piyasada şu anda 5-6 bin kripto para biriminin olduğunu belirten Gensler, “Yatırım sözleşmeleri veya tahvil olarak bazı platformlar bunların satışına aracılık ediyor” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim de bu kripto para borsalarında ve kredi verme sistemlerinde kapsayıcı regülasyonları devreye sokmamız gerekiyor.”

“Stablecoin’ler Poker Çipleri Gibi”

Stablecoin konusunda da Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile uyumlu biçimde çalıştıklarını belirten Gensler, kongrenin gerekli düzenlemeler için kendilerine yeterli yetkileri verdiğini söyledi. Hali hazırda Yellen Fed (ABD Hazine Bakanı) ile konuyla alakalı bir rapor hazırlığında olduklarını duyuran Gary Gensler, kapsamlı bir düzenleme üzerine çalıştıklarını ekledi.

Borç verme (Lending) işlemlerini bir yatırım sözleşmesi olarak tanımlayan SEC Başkanı, konuyla alakalı şunları kaydetti:

“Varlıklarınızı bir platforma ödünç olarak veriyorsunuz ve onlar da size belli miktarda kazanç vaat ediyor. Bu yapılan yatırım söyleşmesidir, bazı kripto varlıklar menkul bazıları emtia hatta bir kısmı aynı anda iki kapsamda dahi kabul edilebilir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala