bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,600.04 3.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,045.32 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 553.99 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 141.48 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503079 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473347 8.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154947 7.27%

SBI Motor Japan, Ödemelerde XRP ve Bitcoin Kabul Ediyor

sbi motor japan odemelerde xrp ve bitcoin kabul ediyor

Kripto para birimleri artık hemen hemen birçok alanda kullanılmaya başladı. Bu kez bir hamle de Tokyo merkezli Japon ikinci el araba ihracat şirketi olan SBI Motor Japan’dan geldi. SBI Motor Japan, artık ödeme seçenekleri olarak XRP ve Bitcoin’i (BTC) kabul ettiğini duyurdu.

SBI Motor Japan’dan XRP ve Bitcoin Adımı

Japonya’nın kripto konusundaki katı tavrına rağmen SBI Motor Japan, artık ödeme seçenekleri olarak XRP ve Bitcoin’i kabul etmesi Japonya için önemli bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca söz konusu ödemeler, finans devi SBI Group’un kripto para ticaret iştiraki olan SBI VC Trade aracılığıyla yapılacak. Bunun yanında SBI Motor Japan’ın Afrika bölgesinde iş yapmaya odaklandığını belirtelim.

sbi motor japan odemelerde xrp ve bitcoin kabul ediyor 2

Ayrıca SBI Group yaptığı duyuruda, Afrika’da artan kripto para birimi benimsemesinin altını çizdi. Hatırlatmak gerekirse Afrika son zamanlarda kripto para birimleri konusunda önemli gelişmelere imza atıyor. Bilindiği üzere kısa süre önce Orta Afrika Cumhuriyeti’nin resmi para birimi olarak Bitcoin’i (BTC) kabul etti.

Ek olarak Tokyo merkezli finansal holding SBI Group’un bir yan kuruluşu olan Morningstar, XRP fayda programını genişlettiğini de duyurdu. Bunun yanında SBI Africa, kripto para birimlerine desteğini genişletmeye devam edeceğini de vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala