bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,770.09 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,101.08 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 608.35 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 8.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519016 4.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467387 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149506 7.41%

SBI Holdings’in Kripto Birimi Singapur’da Lisans Aldı

sbi holdingsin kripto birimi singapurda lisans aldi

Japonya merkezli SBI Holdings’in kripto alanında genişlemeye devam ediyor. SBI Holdings’in dijital varlık kolunun bir yan kuruluşu olan SBI Digital Markets, artık Singapur müşterilerine kripto menkul kıymetler ve türev alım satım hizmetleri sunabilecek.

SBI Digital Markets, Singapur’da Faaliyet İzni Aldı

Japonya’nın finansal hizmetler devi olan SBI Holdings, geçtiğimiz aylarda kripto para birimi ile otomobil alımını başlatmıştı. Şirket şimdi de dijital varlık kolunun bir yan kuruluşu olan SBI Digital Markets’in, Singapur’da menkul kıymetler ve vadeli işlem ticareti hizmetleri sunması için gerekli olan Sermaye Piyasası Hizmetleri (CMS) lisansı aldığını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, SBI Digital Markets ile geleneksel finansal hizmet operatörlerinin kripto piyasası tarafından yönlendirilen “büyüme fırsatlarını yakalamalarına” imkân sunacak kurumsal düzeyde bir dijital varlık menkul kıymetler platformu oluşturulmasını hedefliyor. Singapur merkezli yan kuruluş, 2020 yılında “kamu ve özel kurumsal dijital varlıklara yönelik artan talebi” hedefleyen bir kripto servis sağlayıcısı olmak üzere kuruldu. SBI Digital Markets, sanal varlıkların verilmesi ve saklanması da dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunuyor.

sbi holdingsin kripto birimi singapurda lisans aldi 2

Ülkenin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yasası kapsamında düzenlenen hizmetleri sunmak isteyen tüm şirketler, Singapur Para Otoritelerinin bir CMS lisansı alma zorunluluğuna sahip. Son olarak SBI Digital Markets, Mayıs 2022’de Singapur’un CMS lisansı için prensipte onay almıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala