bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,725.95 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,592.10 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 586.75 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 186.17 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62186 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651258 0.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21539 17.78%

SBF’nin 400 Milyon Dolarlık Transferi İnceleniyor

sam bankman friedin 400 milyon dolarlik1

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın (SBF) kasım ayındaki iflastan kısa süre önce Modulo Capital isimli bir kripto para şirketine 400 milyon dolar gönderdiği tespit edildi. New York Times’ın haberine göre SBF’nin Bahamalar’da yaşadığı yerleşkeye kayıtlı olan kripto ticaret şirketi Modulo’nun herhangi bir geçmişi ve kamuya açık profili bulunmuyor.

Federal savcılar, Sam Bankman-Fried‘ın Modulo ile olan ilişkisini inceleme altına aldı. Savcılar, FTX’in Modulo’ya yatırım yaparken müşteri fonlarını kullanıp kullanmadığı inceliyor. 400 milyon dolarlık harcamanın SBF’nin en büyük yatırımlarından biri olduğu belirtiliyor. FTX’in yeni yönetiminin de gözü Modulo’nun üzerinde.

sam bankman friedin 400 milyon dolarlik12

SBF’nin Modulo’ya 400 Milyon Dolarlık Transferi

FTX‘in 400 milyon dolarlık yatırımının akıbetinin belli olmadığı ancak yetkililerin uzun süredir bu yatırımdan haberdar oldukları belirtiliyor. SBF’nin Bahamalar’da tutuklanmasının ardından Modulo’daki fonları kullanarak kefaletle serbest kalma talebinin mahkeme tarafından reddedildiği ifade ediliyor.

NYT’nin haberine göre Modulo’nun ne kadar varlığı olduğu bilinmiyor. Bir kaynağa göre FTX’in iflasından kısa süre önce operasyonlarına başlayan şirketin büyük ölçüde kapanmak üzere olduğu aktarılıyor. Federal savcılar ise Modulo yatırımının suç gelirleri kullanılarak yapıldığı üzerinde duruyor. FTX’in yeni yönetiminin avukatları da Modulo’ya yatırılan parayı geri almayı ana hedeflerinden biri olarak belirledi.

Geçen hafta ABD’de SBF’nin Robinhood hisseleri ve Silvergate hesapları da dahil olmak üzere 700 milyon dolarlık varlığına el konulmuştu. 11 Ocak’ta FTX’in avukatları, şirketin nakit ve dijital olmak üzere 5 milyar doların üzerinde likit varlığının geri alındığını açıklamıştı. SBF’nin 300’den fazla şirkete 4.6 milyar dolar yatırım yaptığı tahmin ediliyor. SBF’nin yatırım yaptığı küçük şirketler ile sahibi olduğu kripto varlıkların değerini belirlemenin oldukça zor olduğu belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala