bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,859.99 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.62 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 586.06 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 2.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624786 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650457 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223379 10.07%

Sberbank, Dijital Varlık Platformu için Onay Almak İstiyor

sberbank dijital varlik platformu icin onay almak istiyor

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, şirket kayıt planlarını ertelemeye devam ederken, bunun yanında dijital varlık platformu için düzenleyici onayı almaya çalışıyor. Sberbank CEO’su Herman Gref‘in yerel haber ajansı Prime yaptığı açıklamada; bankanın dijital varlık platformunu 2021’in sonuna kadar Rusya Merkez Bankası’na kaydetmeyi planladığını duyurdu. Söz konusu olan bu dijital varlık platformu; kullanıcıların dijital varlık satın almalarını sağlayacak.

Sber CEO’su Herman Gref konu hakkında şunları söyledi;

Merkez bankası ile sürekli temas halindeyiz ve çeşitli konuları tartışıyoruz. Platformun bu yılın sonuna kadar kayıt altına alınacağına gerçekten inanmak istiyoruz.

Sberbank, Dijital Varlık Platformunu İçin Onay Bekliyor

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank‘ın Ocak 2021’de Sbercoin stablecoin’i için bir Blockchain platformu başlatmak için Rusya Merkez Bankası’na başvuruda bulunmuştu. Başvuru sürecinde; Sber’in işlem direktörü Sergey Popov, kayıt prosedürünün genellikle 45 gün sürdüğünü söylemişti. Bu nedenle banka, 2021 baharına kadar platformunu ve stablecoin’ini piyasaya sürmeyi planladı. Sberbank, dijital varlık ihraç platformunu ise Eylül ayında kaydetmeyi planlıyordu.

sberbank dijital varlik platformu icin onay almak istiyor 2

Bilindiği üzere Rusya Merkez Bankası Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimleri konusunda sert bir duruş sergiliyor. Hal böyle olunca Sberbank’ın ertelenmiş planları pek şaşırtıcı bir durum olmuyor. Banka, bu tür hizmetlerin “yatırımcıların çıkarlarını karşılamadığını ve büyük risk taşıdığını” söyledi.

Ayrıca Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, merkez bankası dijital para birimleri gibi araçların hükümetler için merkezi olmayan kripto para birimlerinin yerini alması için iyi bir seçenek olması gerektiğine inanıyor. Aynı zamanda düzenleyiciler sektöre karşı şüpheci olmaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala