bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Satoshi Nakamoto’dan İzler: 2009’da Kazılan Bitcoin’ler İlk Kez Harekete Geçti

satoshi nakamoto dan izler 2009 da kazilan bitcoin ler ilk kez harekete gecti

2009 yılında kazılan 40 Bitcoin, kazıldığı zamandan bu yana ilk kez hareket etti. Bazı kripto para kullanıcıları da bu durumu fırsat bilerek, Satoshi Nakamoto’nun geri döndüğü iddialarını ortaya attı.

Önemli kripto para transferlerini bildiren Twitter hesabı ‘Whale Alert’ da 40 BTC’lik transfer iddialarını doğruladı. Whale Alert’in bildirdiği üzere bu Bitcoin’ler; Bitcoin’in doğduğu ilk ay kazılmıştı.

O zamanlar Bitcoin ağı çok küçüktü ve Bitcoin yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakamoto da, haliyle o dönemin bir avuç aktif madencisinden biriydi.

Evet, bunlar gerçekten de oldukça eski Bitcoin’ler. Ancak yine de bu Bitcoin’lerin gerçekten yaratıcıya ait olduğunu kanıtlamak da bir o kadar zor.

Bu devam eden gizemde, yazıya konu olan transferi doğrudan Satoshi’ye bağlayacak bir kanıt yok. Yine de belirtmek gerekir ki; bazı kişiler Satoshi Nakamoto’nun yaklaşık 1 Milyon Bitcoin sahibi olduğuna inanıyor.

Ne olursa olsun, kazılmasının üstüne bunca zaman geçtikten sonra, bu Bitcoin’lerin hareket ettiğini görmek gerçekten güzel. Zira o dönem BTC’nin fiyatı neredeyse sıfırdı. Bu da demek oluyor ki- varlığın gelişimi göz önüne alındığında- lider kripto para biriminin kontrolünün arkasında güçlü isimler var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala