bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.46 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 555.91 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503767 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468984 2.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15407 1.45%

Sao Paulo Üniversitesi, Metaverse’e Adım Attı

sao paulo universitesi metaversee adim atti

Brezilya’nın São Paulo Üniversitesi, Blockchain yeniliklerini yakından takip etmeye devam ediyor. Üniversite tarafından yapılan açıklamaya göre Metaverse’e adım atmak için Radia Caca ile ortaklık kurulduğu açıklandı.

São Paulo Üniversitesi Metaverse’e Adım Attı

São Paulo Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, üniversitenin metaverse’ü anlamak ve yeni araştırmalar yapabilmek için Radio Caca ile ortaklık kurulduğu belirtildi. Kurulan bu ortaklıkla birlikte São Paulo Üniversitesi, Metaverse’e adım atan ilk Latin Amerika üniversitesi oldu.

Kurulan bu ortaklık neticesinde São Paulo Üniversitesi’nde çalışanlara ve öğrencilere, metaverse evreninde etkileşime girebilecekleri sanal dünyalar oluşturulacak. Üniversite bu anlamda kendi metaverse arazisini oluşturacak ve bu arazide üniversite çalışanları ve öğrencileri bulunacak. São Paulo Üniversitesi öğrencileri, metaverse deneyimini yaşayabilecek ve bu alanda araştırmalar yapabilecek.

sao paulo universitesi metaversee adim atti 2

Kurulan ortaklık hakkında açıklama yapan Radio Caca CEO’su Jeff Watney, platformun amacının üniversiteler ve içerik oluşturucularını kullanıcıların özgürlüğüne odaklanan açık bir dünyada buluşturmak olduğunu şu sözlerle ifade etti:

Latin Amerika’nın en büyük devlet üniversitesi olan São Paulo Üniversitesi’nin USM Metaverse içinde yer alması bizler için büyük bir onurdur. Birlikte web3’ün tüm potansiyellerini ortaya çıkartabilecek yeni deneyimler inşa edeceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala