bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,068.04 2.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,573.39 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 583.43 2.15%
solana
Solana (SOL) $ 186.35 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621996 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653156 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216051 14.67%

Şanghay’dan NFT ve Metaverse Planı

sanghaydan nft ve metaverse plani

NFT ve metaverse alanını her geçen gün daha da genişlemeye ve büyümeye başladı bununla birlikte ülkeler de bu konuda yeni hamleler yapmaya başladı. Kripto dünyasına karşı sert adımlarıyla bilinen Çin, NFT ve metaverse konusunda çalışmalar yapıyor.

Şanghay, 3 Yıllık NFT ve Metaverse Planını Uygulayacak

Çin‘in en kalabalık ikinci şehri Şanghay, şehir ekonomisinin bir parçası olarak turizm endüstrisinde metaverse’ü teşvik etmek, kültür ve sanat endüstrisinde NFT’leri teşvik etmek için üç yıllık bir plan sunacak.

sanghaydan nft ve metaverse plani

Şanghay Kültür ve Turizm İdaresi Direktörü Fang Shizhong yaptığı bir röportajda, metaverse’ün turizme nasıl uygulanabileceğini incelemek için teknoloji şirketleriyle birlikte çalıştıklarını aktardı.

Shizhong ayrıca, NFT’leri tanıtmak için Kasım ayında Şanghay Uluslararası Sanat Eserleri Haftası‘nda dijital sanat temalı bir etkinlik düzenleyeceğini de söyledi.

Şanghay, metaverse endüstrisinin 2025’ten önce 52 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. Ayrıca Şanghay, metaverse’e yatırım yapmak için 1,4 milyar dolar tutarında bir fon oluşturacak.

Ulusal İstatistik Bürosu‘na göre, Şanghay’ın GSYİH büyüme oranı bir önceki yıla göre yüzde 13,7 düşerken, ulusal GSYİH yüzde 0,4 arttı. Yetkililer bu rakamları arttırmak için yeni teknolojilere yatırım yapmaya başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala