bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,357.85 1.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,550.35 1.41%
bnb
BNB (BNB) $ 618.74 5.25%
solana
Solana (SOL) $ 187.86 0.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.637794 2.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.66432 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217585 1.15%

San Francisco Fed Cephesinden CBDC Adımı

san francisco fed cephesinden cbdc adimi

Dünya genelinde kripto para birimlerinin benimsenmesi artmaya devam ederken bu konu devletler tarafından da yakından takip ediliyor. Pek çok ülke Blokchain tabanlı CBDC yani merkez bankası dijital para birimi projesi geliştirirken bu noktada ABD’de geri kalmak istemiyor. San Francisco Fed kurumundan konu hakkında yeni bir hamle geldi.

San Francisco Merkez Bankası CBDC Gelişimi İzliyor

San Francisco Merkez Bankası (San Francisco Fed), bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili sistemlerin geliştirilmesi ve uygulanma yardımcı olacak bir yazılım mühendisi arayışına çıktı.

san francisco fed cephesinden cbdc adimi 2

San Francisco Fed tarafından yayımlanan bir iş ilanına göre, “kıdemli uygulama geliştiricisi – dijital para birimi” için bir çalışma arkadaşı aranıyor. Söz konusu işe alınacak olan kişinin San Francisco Merkez Bankası’na CBDC araştırması için kritik sistemlerin tasarlanması ve uygulanmasında yardımcı olması bekleniyor. Konu hakkında San Francisco Fed açıklaması şu şekilde:

Doların önemli rolü dikkate alındığında, Merkez Bankası Sistemi, merkez bankası dijital para birimleri için potansiyel teknolojilerin maliyet ve faydalarını ve sistemin bu gelişmekte olan alanı nasıl daha iyi anladığını ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala